Atacuri ucrainene asupra concentrărilor de trupe rusești

Atacuri ucrainene asupra concentrărilor de trupe rusești
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Forţele aeriene ucrainene au lansat, la sfârșitul săptămânii, 17 atacuri asupra unor zone cu concentrări de trupe ruseşti, în timp ce Moscova a atacat din nou, printre altele, regiunea Kiev, a anunţat Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei, citat de agenţia EFE. "Pe parcursul ultimei zile, aviaţia forţelor de apărare a efectuat 17 atacuri asupra unor zone în care erau concentrate trupe inamice. De asemenea, soldaţii noştri au distrus un elicopter de atac inamic Ka-52 şi şapte vehicule aeriene fără pilot de recunoaştere tactico-operaţională", se arată într-un buletin militar ucrainean.

Acesta adaugă că "pe parcursul zilei, unităţile de rachete şi artilerie au atacat un post de comandă, 3 zone de concentrare inamică, 5 unităţi de artilerie în poziţii de tragere, 4 staţii de război electronic şi alte 2 instalaţii inamice importante".

Toate acestea în timp ce, în ultimele 24 de ore, Rusia a declanşat un alt atac asupra regiunii Kiev cu şase rachete balistice Kh-47 Kinjal lansate din aer şi şase rachete de croazieră Kalibr, toate fiind doborâte de partea ucraineană. În plus, ruşii au efectuat 33 de atacuri aeriene şi 59 cu sisteme de rachete cu lansare multiplă în care, pe lângă pagube la nivelul infrastructurii, au fost raportate victime civile.

În raportul militar se precizează că forţele ruseşti îşi concentrează eforturile principale pe direcţiile Liman, Bahmut, Avdiivka şi Marinka, iar în ultimele 24 de ore au avut loc 36 de confruntări. Pe fronturile Zaporojie şi Herson, forţele ruse continuă să desfăşoare acţiuni defensive, adaugă sursa citată.

Citit 1081 ori Ultima modificare Duminică, 18 Iunie 2023 17:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.