Putin pretinde că rușii sunt „mai uniți ca oricând”

Putin pretinde că rușii sunt „mai uniți ca oricând”
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a transmis marţi liderilor asiatici că poporul rus este ”mai unit ca oricând”, aceasta fiind prima intervenţie publică internaţională a liderului de la Kremlin după revolta mercenarilor Wagner, relatează DPA.

''Cercurile politice şi întreaga societate din Rusia şi-au demonstrat în mod clar unitatea şi sentimentul de responsabilitate pentru soarta patriei, atunci când au răspuns ca un front unit împotriva unei tentative de revoltă armată'', a spus Putin, în cadrul summitului prin videoconferinţă al Organizaţiei de Securitate de la Shanghai (OCS), for din care fac parte, printre alte ţări, China şi India.

Discursul lui Vladimir Putin şi accentul pus pe unitatea Rusiei sunt menite să arate cât de dornic este liderul rus să înlăture orice dubiu legat de autoritatea sa la nivel mondial, după revolta condusă de liderul grupării paramilitare Wagner, Evgheni Prigojin, în luna iunie.

Pe 24 iunie, luptătorii Wagner au preluat controlul asupra oraşului Rostov-pe-Don şi s-au îndreptat spre Moscova, în cea mai gravă provocare pentru Vladimir Putin de la obţinerea puterii în Rusia în 1999.

Citit 963 ori Ultima modificare Joi, 06 Iulie 2023 04:17

1 comentariu

  • postat de ICTosca
    Luni, 10 Iulie 2023 10:55
    5.13.212.***
    ...Putin poate sa pretinda ca poporul rus este mai unit ca oricand. Putin poate sa pretindea ca "denazifica" Ucraina. Putin poate sa pretinda ca mamica lui a fost toata viata fata mare. Putin poate sa pretinda orice...Chestia este ca, cine il crede pe Putin in afara de dependentii de vodca ???
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.