Atac cu drone asupra unor ținte din Crimeea

Atac cu drone asupra unor ținte din Crimeea
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Ministerul rus al Apărării a anunţat că forţele sale au respins duminică un atac masiv cu drone ucrainene în Crimeea, unde se află baza Flotei ruse a Mării Negre, distrugând şapte drone aeriene şi două subacvatice, transmit Reuters şi EFE.

Potrivit autorităților ruse, atacul a implicat șapte vehicule aeriene fără pilot și două vehicule subacvatice fără pilot, fiind vizate ținte din apropierea orașului Sevastopol. Ministerul rus susține că nu s-au înregistrat victime sau pagube. Două drone aeriene au fost doborâte deasupra Mării Negre, la o distanţă mare de linia de coastă, în timp ce cinci au fost interceptate de forţele de război electronic ale Rusiei.

Două vehicule subacvatice fără pilot (UUV), cunoscute sub numele de drone subacvatice, au fost descoperite în partea de nord a Mării Negre şi au fost distruse prin incendiere, se detaliază într-un comunicat.

În același timp, transportul maritim, incluzând feriboturile de pasageri, a fost suspendat timp de câteva ore, duminică dimineaţa devreme, au anunţat pe Telegram autorităţile de transport din oraş, susţinute de Moscova.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei cu privire la atacul asupra portului din peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014. Ucraina nu revendică aproape niciodată în mod public responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei sau de pe teritoriul ucrainean controlat de Rusia, dar a afirmat în ultimele luni că distrugerea infrastructurii militare a Rusiei ajută contraofensiva Kievului.

De la atacul din octombrie anul trecut asupra podului Kerci, care leagă Crimeea de Rusia, peninsula anexată a fost ţinta unor frecvente atacuri cu drone şi rachete.

Citit 1171 ori Ultima modificare Duminică, 16 Iulie 2023 15:55

2 comentarii

  • postat de Slava Ucraina !
    Duminică, 16 Iulie 2023 19:16
    162.255.46.***
    Flit ruzzia !
    0
    0
  • postat de Eliberarea Crimeii, va fi începutul sfârșitului lui Putin.
    Duminică, 16 Iulie 2023 18:31
    109.166.130.***
    Cade Crimeea din mâinile lui Putin, cade și Putin cu siguranță. Rușii vor fi umiliți și nu-l va ierta pe Putin, în ce dezastru au fost împinși. Doamne Ajută Ucraina. Balaurul din buncărul de sub Kremlin este rănit, sângerează, este izolat, se zbate pentru a lui viață. Timpul este al Ucrainei, Putin
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.