Lupte deosebit de intense în estul Ucrainei

Lupte deosebit de intense în estul Ucrainei
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Armata ucraineană a declarat miercuri că a reuşit să respingă cu succes atacurile ruseşti în regiunile din estul ţării pe fondul unor lupte grele, relatează dpa. Au avut loc peste 30 de lupte în ultimele 24 de ore, a indicat purtătorul de cuvânt al Statului Major General, Andrii Kovalev, într-un comunicat, în care a remarcat că "luptele sunt deosebit de intense". Kovalev a remarcat înaintarea trupelor ruse în apropierea satului Sînkivka, la aproximativ 10 kilometri de oraşul Kupiansk în regiunea Harkov, care a fost eliberat de ucraineni anul trecut.

Invadatorii ruşi au ales zona Kupiansk ca principală direcţie pentru ofensiva lor, creând o grupare ofensivă din opt detaşamente de asalt "Storm-Z". ”Luptele de aici sunt deosebit de intense, unele poziţii trec dintr-o parte în alta de mai multe ori în intervale scurte de timp”, a declarat miercuri, pentru Ukrainska Pravda, generalul Oleksandr Sîrski, comandantul trupelor terestre ucrainene.

”Ruşii au concentrat trupe pentru o înaintare majoră în direcţia Kupiansk, dar apărarea noastră este puternică”, a mai spus Sîrski, la o zi după ce a efectuat o vizită la trupele din această zonă, unde a discutat cu comandanţii viitoarele acţiuni.

Ministrul adjunct ucrainean al Apărării, Hanna Maliar, afirmase luni că trupele ruse şi-au intensificat tirurile în estul Ucrainei, încercând să recupereze poziţiile pierdute toamna trecută în zona Harkov.

Potrivit lui Kovalev, forţele ucrainene îşi continuă eforturile ofensive în direcţia Zaporojie (sud) şi Doneţk (est), dar nu a oferit informaţii concrete despre eventualele câştiguri pe teren.

Citit 958 ori Ultima modificare Miercuri, 09 August 2023 16:39

1 comentariu

  • postat de Prosti dar nu ...multi .
    Vineri, 11 August 2023 05:23
    108.245.201.***
    La cate sute de miliarde de dolari au primit , armament inteligent , rachete , tancuri , etc ...deja ucrainienii trebuiau sa fie la Moscova ...
    Oare chiar nu se vedea smenaria ??!!!! Serios oare toti om fi prosti sau idioti ...Oare cate miliarde are dl Zelinsky sau cat au vandut pe blat ???
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.