Donații în timp record pentru achiziția de drone

Donații în timp record pentru achiziția de drone
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

O campanie de strângere de fonduri pentru achiziţionarea a 10.000 de drone FPV pentru Ucraina şi-a atins obiectivul de 235 de milioane de grivne (5,8 milioane de euro) în trei zile, a anunţat joi Ministerul Transformării Digitale din această ţară, citat de agenţia EFE.

"În curând, donaţiile voastre vor fi transformate în «păsări» care vor zbura pe front pentru a-i distruge pe invadatori. Fiecare grivnă trimisă va fi un pas în plus spre victorie", a adăugat ministerul, care şi-a exprimat recunoştinţa faţă de persoanele şi companiile care au participat la această iniţiativă.

Campania a fost lansată pe 14 august de către platforma de crowdfunding a statului ucrainean "United24", o bancă şi una dintre cele mai mari organizaţii neguvernamentale din Ucraina în domeniul militar.

Potrivit unui comunicat al acestor entităţi, planul este de a achiziţiona drone în valoare de 178 de milioane de grivne (4,41 milioane de euro) din străinătate şi de a le dota cu explozibili de producţie ucraineană în valoare de 57 de milioane de grivne (1,41 milioane de euro).

Dronele FPV joacă un rol din ce în ce mai important pe câmpul de luptă, iar Rusia şi Ucraina concurează pentru a obţine un avantaj în acest domeniu.

Datorită modului de control "First Person View" şi capacităţii de a atinge viteze mari, astfel de drone pot ataca eficient ţintele inamice şi se numără printre dispozitivele cele mai solicitate în prezent de către soldaţii ucraineni, potrivit comunicatului.

Citit 1004 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 August 2023 21:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.