Loviturile ucrainene pe teritoriul Rusiei, strategic importante

Loviturile ucrainene pe teritoriul Rusiei, strategic importante
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Loviturile armatei ucrainene adânc în teritoriul Rusiei sunt strategic importante în respingerea războiului în curs declanşat de Moscova, potrivit rapoartelor serviciilor secrete britanice, citate duminică de DPA.

"Conducerea Forţelor Aerospaţiale (VKS) ale Rusiei este foarte probabil sub presiune intensă pentru a îmbunătăţi apărarea antiaeriană a vestului Rusiei", a declarat Ministerul Britanic al Apărării (MoD), în actualizarea sa zilnică. "În ultimele luni, nivelul de ameninţări ce pătrund bine în interiorul Rusiei a crescut", a scris ministerul pe reţeaua X, cunoscută anterior ca Twitter. "Loviturile în adâncimea Rusiei sunt importante din punct de vedere strategic, pentru că (preşedintele rus Vladimir Putin) aproape sigur că a invadat Ucraina presupunând că aceasta ar avea un efect direct redus asupra ruşilor", consideră ministerul britanic.

Pe lângă drone, există şi rapoarte despre rachete antiaeriene, proiectate de sovietici, folosite ca rachete pentru ţinte pe teren, au scris experţii.

Rusia a anunţat că drone ucrainene au lovit duminică trei regiuni separate, rănind cinci persoane şi forţând două dintre aeroporturile Moscovei să devieze zborurile pentru scurt timp, informează Reuters. Regiunile ruseşti Kursk şi Rostov, care se învecinează cu Ucraina, au raportat lovituri de drone, în timp ce Ministerul rus al Apărării a anunţat că a bruiat o dronă ucraineană în regiunea Moscova, forţând-o să se prăbuşească într-o zonă nepopulată.

Organismul de control al aviaţiei din Rusia a anunţat că a oprit pentru scurt timp zborurile către aeroporturile Vnukovo şi Domodedovo ale oraşului, ca răspuns.

Guvernatorul regiunii Kursk a declarat că cinci persoane au fost uşor rănite şi un incendiu a izbucnit după ce o dronă a lovit gara oraşului cu acelaşi nume. O dronă "s-a prăbuşit pe acoperişul gării, după care a izbucnit un incendiu", ce "a fost stins", a spus Roman Starovoit. "Acoperişul, faţada şi prima platformă au fost avariate. În plus, în urma undei de şoc, sunt pagube în sala de aşteptare şi în tunelul pietonal", s-a plâns el pe aplicaţia Telegram, citat de AFP. Guvernatorul regiunii Rostov a anunţat, la rândul său, că nu sunt răniţi sau pagube.

Loviturile de drone ucrainene atât în regiunile de graniţă, cât şi asupra capitalei Rusiei au devenit din ce în ce mai frecvente în ultimele luni, raportate de asemenea în districtul financiar al Moscovei. În mai, Rusia a anunţat că două drone ucrainene au încercat să atace Kremlinul. De obicei, Ucraina nu comentează cine este în spatele atacurilor pe teritoriul Rusiei, deşi oficialii şi-au exprimat în mod public satisfacţia în legătură cu aceasta.

Citit 1193 ori Ultima modificare Duminică, 20 August 2023 16:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.