Infanteria ucraineană a reușit să treacă peste ”dinții de dragon”

Infanteria ucraineană a reușit să treacă peste ”dinții de dragon”
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Infanteria ușoară ucraineană a avansat pe poziții dincolo de șanțurile antitanc și de obstacolele antiblindate de tip „dinți de dragon" care alcătuiesc actualul palier defensiv rusesc în fața avansului ucrainean în vestul regiunii Zaporojie, iar forțele ucrainene intenționează probabil să mențină aceste poziții, spune Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima sa evaluare.

Institutul subliniază totuși că la acest moment nu este pregătit să afirme că forțele ucrainene au străpuns acest strat defensiv rusesc în condițiile în care nu au fost observate echipamente grele ucrainene în aceste zone. Imaginile geolocalizate publicate luni indică faptul că forțele ucrainene au avansat până la pozițiile de pe linia copacilor care se află la est de șanțurile antitanc rusești și de obstacolele de tip „dinți de dragon " care fac parte dintr-un triplu strat de apărare imediat la vest de Verbove (18 km sud-est de Orikhiv).

Imaginile geolocalizate de luni indică faptul că infanteria ușoară ucraineană a avansat, de asemenea, mai adânc într-o serie de poziții defensive rusești pregătite de-a lungul drumului care merge spre nord-vest în Verbove.

Alte imagini geolocalizate publicate la 4 septembrie indică faptul că forțele ucrainene au avansat până la pozițiile defensive rusești între Robotîne (10 km sud de Orihiv) și Novoprokopivka (13 km sud de Orihiv). Forțele ucrainene lărgesc breșa pe care au făcut-o deja într-o linie defensivă rusă și se pare că desfășoară mai multe echipamente și trupe în zonele tactice din spatele acestei linii.

Trupele Kievului par să facă progrese în imediata vecinătate a zonei defensive rusești ce nu a fost încă atinsă și care se întinde de la nord-vest de Verbove până la nord de Solodka Balka (20 km sud de Orihiv), cu atacuri de infanterie și tiruri de artilerie grea asupra pozițiilor rusești din interiorul acestei zone și la sud de ea.

Desfășurarea de echipamente grele ucrainene și de forțe mai substanțiale în aceste zone decât s-au observat până acum ar indica atât o breșă în acest strat defensiv rusesc, cât și un efort de a lărgi această breșă, mai notează ISW.

În weekend, generalul ucrainean care conduce contraofensiva din sud, Oleksandr Tarnavski, a spus că forţele sale au străpuns în mod decisiv prima linie de apărare a Rusiei în apropiere de Zaporojie, după săptămâni de deminare minuţioasă a terenului, şi se aşteaptă la o înaintare mai rapidă, pe măsură ce presează a doua linie a frontului, care este mai slabă.

Săptămâna trecută, mai mulți oficiali ucraineni, dar și bloggeri ruși de război au spus că trupele Kievului înregistrează progrese graduale în contraofensiva lor împotriva liniilor de apărare rusești din regiunile sud-estice ale țării.

Citit 893 ori Ultima modificare Marți, 05 Septembrie 2023 19:03

4 comentarii

  • postat de Adrian
    Miercuri, 06 Septembrie 2023 23:17
    89.39.81.***
    Pai sunt fortificatii impotriva tancurilor oamenii pot trece pe langa ele...e o stire de genul apa e udă cerul e albastru...slava
    0
    0
  • postat de Încet și eficient, militarii ucraineni înaintează pas cu pas. Glorie eternă, vouă.
    Miercuri, 06 Septembrie 2023 19:39
    109.166.130.***
    Încet și sigur, cu cât mai puține pierderi de vieți a soldaților ucraineni, eficiență, fără grabă, timpul lucrează în favoarea Ucrainei. Și vorba aia dureroasă pentru Putin, Slavă Ucraina.
    0
    0
  • postat de Bravo baieti...
    Miercuri, 06 Septembrie 2023 00:52
    194.34.105.***
    sa-i starpiti pe rusi si pe rusofoni !
    0
    0
  • postat de Cosmin
    Marți, 05 Septembrie 2023 20:32
    109.166.133.***
    Au trecut peste dinții de la o greblă.
    Joi ajung eroii la Moscova și pana duminică îs deja la Vladivostok.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.