David Cameron, prima întâlnire cu Zelenski în Ucraina

David Cameron, prima întâlnire cu Zelenski în Ucraina
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Ministrul britanic de Externe, David Cameron, i-a promis preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, la Kiev, continuarea sprijinului militar pentru Ucraina în faţa invaziei Rusiei, în prima sa vizită în străinătate de la numirea în funcţie, a anunţat joi preşedinţia ucraineană, potrivit AFP.

"Am vrut ca aceasta să fie prima mea vizită", a spus Cameron, în timpul discuţiilor sale cu Zelenski, conform unui video publicat de preşedinţia ucraineană. "Ceea ce vreau să spun aici este că vom continua să vă oferim sprijinul moral, diplomatic, economic, dar mai presus de toate militar, de care aveţi nevoie, nu numai anul acesta şi anul viitor, ci atât timp cât va fi fi necesar", a spus oficialul britanic, care a preluat luni postul de ministru de Externe.

Ucraina pledează pentru continuarea asistenţei masive din partea UE şi a Statelor Unite şi vrea să evite să se instaleze oboseala după doi ani de război, într-un moment în care în Occident apar voci care cer reducerea sprijinului pentru Kiev.

Preşedintele Zelenski i-a mulţumit lui Cameron pentru vizită, mai ales că atenţia puterilor occidentale nu se mai concentrează exclusiv asupra Ucrainei, de la începutul războiului dintre Israel şi mişcarea islamistă Hamas, în urmă cu mai bine de o lună. "Negocierile cu delegaţia britanică s-au axat pe livrările de "arme pentru linia frontului, consolidarea apărării aeriene, protejarea populaţiei noastre şi a infrastructurii critice", a adăugat Zelenski, pe Telegram.

Citit 911 ori Ultima modificare Joi, 16 Noiembrie 2023 19:01

1 comentariu

  • postat de Gogu
    Vineri, 17 Noiembrie 2023 07:04
    82.79.117.***
    La toti bugetarii de pe glob sunt bani de tocat pe plimbari: Marcelica s-a dus in Israel si Egipt sa aduca puii de dac in patria mama; Werner face safari cu nevasta prin Africa, partidele fac scoli de vara /iarna cu mancare + bautura +femei - all inclusive de la protocol, pe buget (de criza), etc.
    4
    11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.