Un nou atac masiv cu rachete și drone rusești asupra Ucrainei

Un nou atac masiv cu rachete și drone rusești asupra Ucrainei
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Cel puţin patru persoane au fost ucise şi alte zeci rănite luni, în urma unui nou bombardament nocturn cu rachete şi drone efectuat de Rusia asupra unor ţinte în Ucraina, care la rândul ei bombardează regiunea rusă de graniţă Belgorod, relatează France Presse.

Potrivit armatei ucrainene, Rusia a lansat în această nouă salvă 51 de rachete asupra unor "infrastructuri importante" sau clădiri industriale şi militare, din care susţine că a doborât 18, o proporţie mai redusă comparativ cu anunţurile sale obişnuite. Un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, Iuri Ignat, afirmă că numărul redus al rachetelor ruseşti interceptate de această dată s-ar datora faptului că Rusia a folosit mai multe rachete balistice dificil de interceptat. În schimb, armata ucraineană susţine din nou că printre rachetele doborâte se numără şi rachete hipersonice Kinjal şi de asemenea că a doborât toate cele opt drone Shahed folosite de Rusia în acest raid.

De partea sa, Rusia a anunţat luni doborârea unei rachete ucrainene S-200 deasupra regiunii Belgorod, care de la sfârşitul lunii decembrie este aproape zilnic ţinta bombardamentelor ucrainene. Guvernatorul regional Viaceslav Gladkov a declarat luni că aproximativ 300 de locuitori ai oraşului Belgorod au fost evacuaţi către zone mai îndepărtate de graniţă.

Citit 791 ori Ultima modificare Luni, 08 Ianuarie 2024 16:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.