Rețea de spionaj rusească, destructurată în Ucraina

Rețea de spionaj rusească, destructurată în Ucraina
Evaluaţi acest articol
(39 voturi)

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a destructurat o reţea de spionaj rusească care opera în trei regiuni ale ţării, aproape de linia frontului, şi transmitea informaţii despre industria militară ucraineană, ale cărei facilităţi au fost vizate de atacuri aeriene ruseşti în ultimele săptămâni, potrivit EFE.

Unul dintre membrii grupului, a explicat SBU într-un comunicat, era un inginer care lucra pentru o companie din sectorul de apărare în oraşul Zaporojie, în apropierea frontului de sud-est. Acest agent rus "a divulgat Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) informaţii despre repararea de material militar" de către compania sa, menţionează SBU în comunicat.

În faţa incertitudinii privind continuarea sprijinului militar din partea partenerilor săi, Ucraina urmăreşte să-şi sporească propria producţie de apărare, pentru a-şi reduce dependenţa de echipamentele militare străine. O altă prioritate a Kievului este creşterea capacităţii de reparare a echipamentelor militare avariate pe linia frontului.

De la sfârşitul lunii decembrie, Rusia a lansat mai multe atacuri aeriene masive, vizând în principal facilităţi ale industriei de apărare ucrainene. Kievul nu a raportat amploarea distrugerilor provocate de aceste atacuri asupra respectivelor infrastructuri.

Alţi membri ai reţelei de agenţi ruşi destructurate în Ucraina transmiteau informaţii despre localizarea trupelor ucrainene pe fronturile din Zaporojie (sud) şi Doneţk (est) şi despre aprovizionarea armatei cu vehicule în regiunea Odesa (sud). În cadrul operaţiunii, SBU a arestat simultan cinci spioni în aceste trei regiuni.

Un alt obiectiv al grupului era de a localiza depozitele de muniţie şi combustibil ale armatei ucrainene pentru a transmite apoi informaţii Rusiei despre locul lor de amplasare, potrivit SBU.

Citit 831 ori Ultima modificare Luni, 05 Februarie 2024 16:14

2 comentarii

  • postat de RuieMusia
    Miercuri, 07 Februarie 2024 11:49
    188.25.4.***
    pt Ivan+John, ia zi, bre, intelijentule, in caz de raboi Romania Ungaria crezi ca vor parea spinoi in favoarea Ungariei? Cam asa si in Ucraina.

    Iar Ucraina, da, ramane la fel de unita, altfel nu isi masurau orcii avansurile in milimetri, de sa moara trolii sovietici de ciuda.
    9
    19
  • postat de Ivan+John=Love
    Marți, 06 Februarie 2024 05:45
    5.13.134.***
    Nu pot sa cred asa ceva, la un popor atat de unit in fapte si in simtiri, strans unit in jurul presedintelui mult iubit... Si nu mai inteleg cum adica erau agenti rusi? In Ucraina nu sunt numai ucraineni patrioti? Au mai ramas si rusi - separatisti, tradatori si de rit vechi?
    20
    15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.