Pod feroviar strategic, distrus de ucraineni

Pod feroviar strategic, distrus de ucraineni
Evaluaţi acest articol
(39 voturi)

Serviciul de Informaţii militare al Ucrainei (GUR) a declarat luni că a avariat un pod feroviar în regiunea rusă Samara, aflată la peste 750 de kilometri de frontiera ucraineană, dând asigurări că această acţiune încetineşte transportul de material militar rus, transmit AFP şi EFE. ''GUR confirmă că podul feroviar de peste râul Ceapaievka, în regiunea rusă Samara, a fost făcut inutilizabil", a indicat această sursă, adăugând că podul a fost avariat în jurul orelor locale 06:00 (02:00 GMT) prin "detonarea" unei părţi a structurii sale. "Această linie feroviară era folosită de statul agresor pentru a transporta material militar, îndeosebi explozibili produşi la uzina Polimer din oraşul Ceapaievsk", a adăugat GUR, într-un comunicat, apreciind totodată că podul va fi inutilizabil pentru "o lungă perioadă de timp".

Anterior, societatea regională de transport feroviar a anunţat că incidentul nu s-a soldat cu răniţi şi că a fost provocat de "intervenţia unor persoane neautorizate", formulă folosită de autorităţile ruse pentru acest gen de evenimente.

"Un dispozitiv exploziv a avariat un pilon al podului feroviar" deasupra râului Ceapaievka, pe un tronson care face legătura între localităţile Zvezda şi Ceapaievsk, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de urgenţă, citată de agenţia oficială rusă TASS.

Fără a oferi alte detalii, societatea regională rusă de căi ferate a anunţat că "traficul feroviar este în prezent suspendat pe acest tronson".

Citit 971 ori Ultima modificare Luni, 04 Martie 2024 15:41

3 comentarii

  • postat de Ion
    Marți, 05 Martie 2024 20:52
    5.13.134.***
    Mai exista si Gazprom Ro si Lukoil Ro, prin care Romania a pompat zeci de mii de tone de motorina in Transnistria, in 2023 (provenienta Rusia- date oficiale). Acum UE se intreaba daca excedentul de motorina din Transnistria nu va fi folosit pentru tancurile rusesti /proruse... Romania e putinista?!?
    18
    7
  • postat de Putinist
    Marți, 05 Martie 2024 20:09
    128.127.117.***
    Uite gogu pentru tine voi alimenta de acum incolo numai de la gazprom
    14
    11
  • postat de Gogu
    Marți, 05 Martie 2024 07:40
    82.79.117.***
    Gazprom Romania mai exista? Cine mai alimenteaza de la statiile Gazprom /cine mai face afaceri cu Gazprom? Numai putinistii? Marcelica stie?
    18
    16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.