”Operațiunea specială” a devenit ”stare de război”

”Operațiunea specială” a devenit ”stare de război”
Evaluaţi acest articol
(45 voturi)

Rusia se consideră în război din cauza implicării Occidentului de partea Ucrainei şi nu poate permite existenţa la graniţele sale a unui stat care s-a arătat gata să folosească orice metodă pentru a prelua controlul asupra Crimeei, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters.

Aceste comentarii, făcute de purtătorul de cuvânt al Kremlinului în cadrul unui interviu acordat publicaţiei ruse Argumentî i Faktî, unele dintre cele mai dure la adresa Ucraina, vin după un atac masiv al Rusiei efectuat noaptea trecută asupra infrastructurii energetice a Ucrainei. "Suntem în stare de război", a afirmat Dmitri Peskov în interviu, potrivit EFE.

Totul a început ca o "operaţiune militară specială", dar de "îndată ce această «gaşcă» s-a adunat, iar Occidentul s-a implicat de partea ucraineană, pentru noi acesta a devenit un război", a declarat Peskov în interviul menţionat. "Sunt convins de aceasta. Şi toţi trebuie să înţeleagă asta", a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a insistat asupra faptului că Rusia va continua să facă tot ce îi stă în putinţă pentru a se asigura că potenţialul de război al Ucrainei nu reprezintă o ameninţare pentru cetăţenii şi teritoriile sale, inclusiv pentru cele patru regiuni ucrainene anexate în septembrie 2022.

Rusia a evitat prin toate mijloacele să numească conflictul ucrainean "război", limitându-se la a-l numi "operaţiune militară specială", chiar dacă nu a reuşit să obţină o victorie rapidă la care spera, în timp ce invazia sa se prelungeşte de peste doi ani fără să se întrevadă o soluţie imediată, notează EFE.

Citit 1052 ori Ultima modificare Vineri, 22 Martie 2024 16:26

7 comentarii

  • postat de Nicusor
    Joi, 28 Martie 2024 19:39
    5.13.148.***
    Sunt convins ca foarte multi din cei care "se dau anti Rusia", in caz de un conflic armat NU ar sti in ce "scorbura" sa se ascunda, si la fel sunt impotriva programelor de pregatire armata voluntara pentru apararea tarii. S-ar ascunde in prima gaura iesita in cale nemai tinand cont de absolut nimic.
    18
    1
  • postat de Nicusor
    Joi, 28 Martie 2024 19:33
    5.13.148.***
    Trebuie sa privim lucrurile cu foarte mult realism, nu cum considera destui si catalogheaza ca "este rusofil" cine este impotriva a ceea ce gandesc si nu concorda cu dorintele Ucrainei. Pana sa ne APERE ALTII TREBUIE SA NE APARAM SINGURI. Si cu ce dupa ce ni sa impus reducerea numarului de militari?
    16
    4
  • postat de florin
    Duminică, 24 Martie 2024 07:20
    86.124.201.***
    Știu că o să fiu înjurat dar Romania că stat a devenit întotdeauna cu ajutorul rușilor!Rușii au murit ca aliați și la Plevna și la Mărășești!La toate tratatele de formare a statului român rușii au fost alaturi de noi!Ardealul după război noi l-au dat rușii!Nici no să știm ce nea izbit !
    46
    10
  • postat de florin
    Duminică, 24 Martie 2024 07:15
    86.124.201.***
    Romania fara o industrie în stare de funcționare este mai în pericol ca in 1940 de disoluție!Noi care am lătrat mai mult că bulgarii și ungurii în această zonă o să ne-o luăm urit de tot daca SUA lui Trump pleacă din zona!Este prima oară cînd îmi doresc ca grupul lui Biden sa câștige alegerile!
    43
    7
  • postat de florin
    Duminică, 24 Martie 2024 07:11
    86.124.201.***
    După atentatul terorist din Moscova și atacul cu rachete asupra Crimeii în următoarea perioadă rușii vor ocupa Ucraina!Lui Putin i s-au oferit toate cărțile pe masă:moartea copiilor ruși la Moscova,armament cu sigla NATO ,cistigatea alegerilor cu aproape 90% la cea mai mare participare la vot!
    40
    11
  • Sâmbătă, 23 Martie 2024 05:09
    89.137.136.***
    Încă ceva. Am mai încercat să postez link-uri, dar comentariile au fost respinse... Sursele INDEPENDENTE occidentale (NU rusești) relatează zilnic contingente ukrainene, nato și de mercenari anihilate de ruși cu arme precise și rapide! Dintre acestea, unele sunt confirmate, dar după săptămâni bune!!
    47
    8
  • Sâmbătă, 23 Martie 2024 05:04
    89.137.136.***
    De acord cu dl. Peskov. În fond, Rusia luptă cu occidentul în ukraina! Oricum, chestiunea esențială nu este trecerea de la oms la război, ci dacă va fi război în adevăratul sens al cuvântului. Dacă Rusia își dă mănușile jos, toată ukraina va fi Grozny 2.0! Bravo lor, au reușit să întărâte ursul slav
    45
    9

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.