Active rusești, pentru finanțarea apărării ucrainene

Active rusești, pentru finanțarea apărării ucrainene
Evaluaţi acest articol
(48 voturi)

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat vineri "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.

În comunicatul lor final publicat la încheierea reuniunii care s-a desfăşurat timp de trei zile pe mica insulă italiană Capri, ei afirmă de asemenea că examinează "toate opţiunile posibile" pentru a utiliza activele ruse îngheţate pentru a ajuta Kievul, înainte de summitul şefilor de stat şi de guvern din G7, prevăzut să aibă loc la mijlocul lui iunie în Apulia, sudul Italiei.

Şeful diplomaţiei britanice David Cameron a îndemnat joi, la Capri, la găsirea unor moduri "creative" de utilizare a activelor ruse îngheţate în străinătate pentru a finanţa apărarea Ucrainei. Aceste declaraţii au intervenit în condiţiile în care în SUA şi Europa se înmulţesc îndemnurile de a înfiinţa un fond pentru Ucraina utilizând miliarde de dolari din activele ruse îngheţate în Occident după declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei, în 2022. Dobânzile pentru cele circa 200 de miliarde de euro active ruse îngheţate în UE reprezintă de exemplu între 2,5 şi 3 miliarde de euro pe an, potrivit şefului diplomaţiei europene, Josep Borrell.

Citit 582 ori Ultima modificare Vineri, 19 Aprilie 2024 16:57

5 comentarii

  • postat de Adrian
    Duminică, 21 Aprilie 2024 11:11
    89.39.81.***
    Un mesaj important dat de vest..nu iti tine activele la noi ca ti le putem fura oricand...in curand printarea de bani fara acoperire nu va mai tine si nici un lider vestic intreg la cap nu se ivește
    24
    10
  • Duminică, 21 Aprilie 2024 10:41
    89.137.136.***
    Săracii slăvari ar trebui să-și slăvească singurul neuron rămas, ce stă ca un ghiocel, căci nu mai are mult! O fi fost marele ajutor al lui pește american votat, dar degeaba! Faptul că nu mai sunt oameni (ukraineni) și că nu mai sunt arme occidentale pe stoc nu va schimba cu nimic situația frontului
    28
    10
  • postat de Slava USA , Slava Ucraina !
    Duminică, 21 Aprilie 2024 00:18
    45.56.196.***
    Decizie istorică în SUA. Ajutorul militar pentru Ucraina a fost votat. O uriașă gură de oxigen pentru forțele Kievului
    10
    27
  • postat de marr
    Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 21:59
    86.124.201.***
    Tot 'examineaza' si se tot 'angajeaza' ...sa NIMIC . Declaratii si vorbe Goale - Jocuri de glezne/prefacatorii .
    Se gandesc la viitor , sa faca afaceri din nou cu Rusia , si nu vor sa se 'strice la gat' cu ei . ZBARNAIE economia Rusiei ...de la atatea... 'Sanctiuni' .
    28
    10
  • postat de Slava Ucraina
    Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 06:55
    104.243.213.***
    Niet ruzzia !!
    15
    29

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro