NATO va ridica un ”zid de drone” la frontierele cu Rusia

NATO va ridica un ”zid de drone” la frontierele cu Rusia
Evaluaţi acest articol
(52 voturi)

Cele şase ţări NATO vecine cu Rusia au convenit să ridice un „zid de drone” pentru a-şi apăra frontierele de „provocări”, a anunţat vineri guvernul lituanian, transmite AFP.

„Este vorba despre ceva complet nou, un zid de drone care se va întinde din Norvegia până în Polonia. Obiectivul este de a utiliza drone şi alte tehnologii pentru a ne proteja frontierele”, a declarat pentru agenţia BNS ministrul de interne al Lituaniei, Agne Bilotaite, în urma discuţiilor avute cu omologii săi din celelalte două baltice - Letonia şi Estonia - şi din Finlanda, Norvegia şi Polonia.

„Nu este vorba doar despre infrastructuri fizice, sisteme de supraveghere, ci şi despre drone şi alte tehnologii, care ne-ar permite să ne protejăm contra provocărilor unor ţări ostile şi să împiedicăm contrabanda”, a adăugat ministrul lituanian.

Pe lângă desfăşurarea de drone pentru supravegherea frontierelor, aceste ţări ar utiliza sisteme pentru interceptarea dronelor inamice.

Ministrul de interne lituanian nu a precizat un calendar pentru acest proiect.

Citit 1805 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Mai 2024 23:30

4 comentarii

  • postat de SLAVA UCRAINA !!
    Luni, 27 Mai 2024 12:32
    45.56.196.***
    Ucrainenii au lovit un alt radar strategic Voronej, ”capabil să detecteze chiar și cea mai discretă țintă”. Instalația de la Orsk, atacată de o dronă care a zburat 1.800 km prin teritoriul rus
    21
    48
  • postat de Normalitate - orcii la puscarie
    Luni, 27 Mai 2024 11:30
    188.247.134.***
    Inarmarea este singura solutie viabila, in conditiile unul vecin care nu intelege decat de forta, nu de diplomatie. Deci da, Romania nu are nici luxul neutralitatii si nici al celui de a merge pe burta, chiar parte a NATO fiind. Apararea trebuie semnificativ intarita.
    22
    51
  • postat de Aurel
    Luni, 27 Mai 2024 07:48
    86.124.200.***
    Inarmarea pana-n maselele de minte va duce mai mult ca sigur la prosperitate si pace vesnica !...Spor la cumparaturi !
    52
    28
  • postat de ygor
    Duminică, 26 Mai 2024 12:07
    86.124.201.***
    Să aibă rușii motive să le doboare!!!!Slavă Ukraina!!
    59
    28

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro