Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
3 comentarii

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu vorbeşte, într-un mesaj postat pe Facebook, despre transplanturile din România şi cum au fost tărăgănate procedurile şi reglementările domeniului pentru că "dacă nu ai reguli, nimeni nu te poate acuza de nimic", iar în acest timp "sute sau mii de români au murit pe lista de aşteptare" sau au trăit pentru că s-au împrumutat.
"Care este cea mai simplă metodă pentru a te asigura că poţi fura liniştit? Îţi faci singur regulile! Sau... nici nu le faci", spune Voiculescu. Aceasta adaugă că ministrul Florian Bodog "este ca o floricică: nu a văzut, nu a auzit".
Mesajul fostului ministru, postat, duminică, pe Facebook, se intitulează "Despre hoţie, crimă, fente şi floricele" şi vorbeşte despre câteva "fente" care au fost aplicate de "mai-marii transplantului din România, cu domnul Lucan în frunte".
Potrivit lui Voiculescu, fenta numărul unu a fost reprezentată de înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT), care însă nu a primit atribuţii. "La cinci ani de la înfiinţare (2009), se înfiinţează Registrul Naţional de Transplant şi se emite un Ordin de Ministru care stabileşte ca obligaţie legală a Consiliului Ştiinţific al ANT elaborarea regulamentului de alocare a grefoanelor de organe, ţesuturi şi celule. La şapte ani de la înfiinţare (2011), Corpul de Control constată că Registrul nu funcţiona, cât despre regulament de alocare... nici atât. Se stabilesc noi termene, responsabili, etc. Cine era membru în Comisia de Control? Domnul #Bodog. Cine era preşedintele Consiliului Ştiinţific al ANT? Domnul #Lucan", susţine fostul ministru al Sănătăţii.
Acesta povesteşte că, în 2016, a început controlul în domeniul transplantului, chiar "de la periferia care devenise centru: ICUTR Cluj, feuda domnului Lucan". "Ameninţările nu ţin. Telefoanele nu ajung unde trebuie. Domnul Lucan vine la Bucureşti şi, împreună cu membrii Consiliului Ştiinţific şi veşnicii şefi ai transplantului, organizează cu sprijin de la partid şi de la câţiva jurnalişti o campanie media întru defăimarea mea şi a şefului corpului de control de la MS", mai spune Voiculescu. Potrivit acestuia, în 2017, la câteva ore după preluarea mandatului, Florian Bodog îl demite pe şeful Corpului de Control, cel care coordonase ancheta.
"Sute sau mii de români au murit pe lista de aşteptare, sperând, probabil, într-o minune. Sute sau mii de români au trăit doar pentru că s-au împrumutat, şi-au vândut casa, maşina, vaca. Domnul #Lucan face drumuri ceva mai dese la poliţie şi parchet, în continuare, însă, sunt sigur că se consideră nevinovat şi nedreptăţit", mai spune Voiculescu.
Potrivit acestuia, regulament pentru alocarea organelor încă nu există, iar drepturile pacienţilor sunt călcate în picioare.

Citit 1119 ori Ultima modificare Luni, 08 Ianuarie 2018 18:35

3 comentarii

 • postat de Chips Joi, 11 Ianuarie 2018 09:51 86.121.175.*** Link la comentariu
  0
  4

  @Tirpitz, cred ca iti dai singur raspunsul la intrebare, in propriul raspuns.

  Per total, nu cred ca meritam oameni capabili ca Voiculescu, noi votam cu dragnea, ca natie...

  Raportează
 • postat de Tirpitz Miercuri, 10 Ianuarie 2018 10:49 100.98.36.*** Link la comentariu
  1
  12

  Oare de ce nu poate ramine in functie un om tinar cu vederi largi, care mai are si curajul sa dea pe fata exemple de coruptie, care vrea sa schimbe ceva in sistem si nu are loc de obedientii lingai si nesatui de averi, calcind peste cadavre? Politizarea tuturor ministerelor, de sanatate, invatamint, al apararii, interne, duce la decaderea natiunii. O tara condusa de jeguri corupte si agramate, multi penali, incompetenti usor de manipulat, toti astia sugruma o intreaga societate. Toata stima pentru dl Vlad Voiculescu.

  Raportează
 • postat de Canibalismul sec XXI Miercuri, 10 Ianuarie 2018 06:07 95.77.196.*** Link la comentariu
  1
  3

  Cei mai mari kriminali sunt cei care fac trasplanturi de orane, acesti canibali moderni care iau un ochi de la un om sanatos si il pun unuia bolnav si pe langa care dr Mengele era un inger. Mafia organelor umane e cea mai prospera din lumea de azi.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.