AMENZI pentru panourile publicitare anti-vaccinare

AMENZI pentru panourile publicitare anti-vaccinare
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Direcţiile de sănătate publică verifică, începând de joi, toate panourile publicitare care promovează campanii de informare pe teme de sănătate publică, după ce, în unele oraşe, au apărut panouri publicitare cu mesaje împotriva vaccinării.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, spune că a cerut sancţionarea iniţiatorilor campaniilor care vizează sănătatea publică şi care nu au avizul ministerului, arătând că panourile publicitare anti-vaccinare reprezintă un atentat la sănătatea copiilor.

În 31 decembrie, secretarul de stat Raed Arafat a semnalat că la Braşov, la Cluj şi Iaşi au apărut panouri publicitare cu mesaje împotriva vaccinării, spunând că acestea reprezintă "un atentat la sănătatea publică" şi "subminează toate eforturile din ultimele luni prin care se încearcă creşterea numărului copiilor vaccinaţi în România şi prevenirea tragediilor precum cele din ultima perioadă cauzate de rujeolă, care a avut efectele cele mai grave asupra copiilor nevaccinaţi". Arafat a postat pe Facebook o fotografie cu un astfel de panou publicitar, inscripţionat cu mesajele "Vaccinurile nu sunt sigure! Citeşte prospectele! Informează-te! Cunoaşte riscurile!".

Citit 1257 ori Ultima modificare Joi, 04 Ianuarie 2018 18:17

2 comentarii

 • postat de gicu
  Vineri, 05 Ianuarie 2018 19:23
  86.124.206.***
  Multumim dlui arafat pentru publicitatea facuta! Astfel, panourile si mesajul lor (decent si de bun simt) a ajuns si in presa larga. Ramane sa ne intrebam pe cine si de ce deranjeaza ATAT de TARE CITIREA UNUI PROSPECT DE VACCIN! La toate medicamentele suntem indemnati dereclame sa citim prospectul. La vaccinuri e interzis. De ce? Nu cumva sa facem legatura cu tragediile care uneori se intampla? Despteapta te romane!
  3
  3
  Raportează
 • postat de Cristi
  Vineri, 05 Ianuarie 2018 16:08
  100.99.97.***
  Deci pe panouri ni se recomanda sa: Citeşte prospectele! Informează-te! Cunoaşte riscurile!".
  Pe toate prospectele vaccinurilor si a tuturor medicamenteler scrie ca au reactii adverse si ne expun unor riscuri.
  Panourile fac un apel la informare.
  3
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.