Învaţă să prepari un ANTIBIOTIC NATURAL, chiar la tine acasă
Foto: on-line

Învaţă să prepari un ANTIBIOTIC NATURAL, chiar la tine acasă
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Îndreaptă-ţi atenţia spre produsele naturiste care se pot găsi cu uşurinţă pe tot parcursul anului şi care sunt sănătoase şi-ţi susţin imunitatea! Dacă ştii cum să amesteci ingredientele, vei observa că rezultatul va fi mai mult decât satisfăcător, deoarece nu vei mai avea nevoie să te îndopi cu pastile, iar răceala va sta la distanţă de tine şi de familia ta.

Pentru un antibiotic naturist ai nevoie de cele mai bune produse, ce se regăsesc în mare parte în bucătăria ta, doar că nu le-ai folosit până acum în această combinaţie. Spre exemplu, cunoscută pentru proprietăţile sale curative, mierea nu are cum să lipsească de la tine din casă. Combinată cu turmericul poate da nişte rezultate neaşteptat de bune. Această echipă este excelentă, având proprietăţi antibacteriene, antiinflamatoare şi antiinfecţioase.

Mierea, pansament pentru sănătatea ta

Mierea şi turmericul reprezintă un amestec pe cât de simplu de preparat, pe atât de sănătos, plin de substanţe nutritive benefice, de ajutor în consolidarea imunităţii şi în susţinerea bunei funcţionări a sistemului cardiovascular. Amestecă 100 de grame de miere cu o lingură de turmeric, cu o linguriţă de coajă rasă de lămâie (spălată în prealabil în apă cu bicarbonat pentru a scăpa de pesticidele din coajă), cu un praf de piper negru, şi cu două linguriţe de oţet de mere, până obţii o pastă omogenă.

Turmenicul, aliatul tău în timpul curei de slăbit

Dacă simţi că te ia răceala, că eşti din ce în ce mai slăbit, că nu te poţi concentra sau odihni, atunci apelează la reţeta de mai sus. Amestecul se păstrează la frigider până la o lună. Vei fi ca nou, dacă iei două linguri din acest amestec dimineaţa, pe stomacul gol.

Pe parcursul zilei, obişnuieşte-te să adaugi în apa pe care o bei o feliuţă de ghimbir, pe care o razi, şi un praf de turmeric. Cel puţin un pahar pe zi va reduce unele probleme precum cele legate de colesterolul mărit.

În plus, ţine cont de faptul că turmericul este considerat cel mai puternic antioxidant natural disponibil, pentru că are un conţinut mare de curcuminoide, substanţe biologice active care se găsesc în curcumină. Turmericul este responsabil de neutralizarea efectelor negative ale radicalilor liberi, protejând organismul de tot felul de bacterii. Culoarea gălbuie a turmericului este dată tocmai de principala sa substanţă activă, şi anume curcumina.

Citit 4675 ori Ultima modificare Duminică, 18 Februarie 2018 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.