Cartofii noi previn bolile de inimă și alungă indigestia

Cartofii noi previn bolile de inimă și alungă indigestia
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cartofii noi copţi în coajă și sucul lor sunt cele mai bune alegeri pentru persoanele care suferă de afecţiuni cardiace, digestive sau pentru cele care doresc să scape de câteva kilograme în plus înainte de venirea verii.

Consumul cartofilor noi, copţi fără grăsimi, constituie o sursă de fibre care oferă protecţie împotriva bolilor de inimă şi, mai mult, furnizează foarte puţine calorii. Cartofii noi sunt o bogată sursă de vitamina C, de vitamina B6, de potasiu, de magneziu şi de fibre, susţin specialiştii. Iar în cazul în care eziţi să mănânci cartofi pentru că ai auzit că îngraşă, nu este cazul să-ţi faci griji. Cartofii îngraşă doar dacă nu ştii cum să-i prepari.

Cartofii noi copţi sunt gustoşi şi sănătoşi. Este important însă cu ce-i asociezi. Dacă îi mănânci împreună cu alimente bogate în proteine (fasole verde, ton), acest lucru va încetini digerarea cartofilor şi le va scădea indicele glicemic. Pentru a evita să acumulezi calorii în exces şi pentru a te feri de problemele de sănătate asociate cu greutatea corporală peste cea normală, evită să mănânci cartofi prăjiţi.

Sucul reduce hiperaciditatea şi tratează indigestia

Cea mai cunoscută proprietate a sucului de cartofi noi este aceea de calmare digestivă. Aciditatea stomacală, gazele şi digestia îngreunată sunt doar câteva dintre problemele care îşi găsesc rezolvare printr-o cană de suc obţinută din cartofi noi şi băută în fiecare zi.

Măştile cu cartofi noi hidratează pielea

Cartofii noi au efecte deosebite nu doar în alimentaţie, ci şi pentru problemele pielii. Măştile cu cartofi au numeroase beneficii, pentru că hidratează şi luminează pielea. În plus, calmează împotriva arsurilor solare şi reduc ridurile şi liniile de expresie. Pentru a face o mască hidratantă, rade un cartof şi amestecă-l cu zeama de la o jumătate de lămâie. După câteva minute, aplică amestecul pe piele şi lasă-l să acţioneze 15-20 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Condiţiile de păstrare a cartofilor trebuie respectate cu atenţie, pentru a încetini procesul natural de descompunere a amidonului. Este crucial ca zona de păstrare să fie întunecată, bine aerisită şi cu temperatura ideală de 4 grade. Cartofii nu trebuie păstraţi în frigider. Temperaturile reci transformă amidonul cartofilor în zahăr, alterându-le gustul.

Citit 2674 ori Ultima modificare Vineri, 20 Aprilie 2018 22:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.