Angajaţii din sănătate, nemulţumiţi de legea salarizării

Angajaţii din sănătate, nemulţumiţi de legea salarizării
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Mai mulţi membri ai Sindicatului ”Solidaritatea Sanitară” au protestat ieri în faţa Consiliului Judeţean Galaţi, nemulţumiţi de noua lege a salarizării. Protestatarii, înarmaţi cu fluiere şi vuvuzele, dar şi cu pancarte, şi-au strigat nemulţumirile în faţa sediului CJ timp de două ore.

„Sunt spitale unde sporurile s-au asigurat la minimum, asta a însemnat, pentru multe dintre noi, scăderea veniturilor. Au fost scăderi ale veniturilor şi de 1.000 de lei. Eu lucrez ca asistentă, dar sunt una dintre fericitele care poate spune că are un venit aproximativ la fel”, ne-a mărturisit o protestatară.  

„Suntem nemulţumiţi de discriminarea salarială. Este o eroare ceea  ce s-a întâmplat, este diferit faţă de ceea ce s-a vorbit. Au crescut salariile, dar au scăzut veniturile, pentru că au scăzut toate sporurile. Este un haos total”, a adăugat o altă asistentă.  

Cei de la Solidaritatea Sanitară cred că legea salarizării a fost făcută pentru a crea dispute între angajaţii spitalelor. „Neregulile pe care acest guvern le face încontinuu ne-au scos în stradă. În unitatea noastră nu avem cum să acordăm sporurile maxime şi atunci normal că au fost şi scăderi salariale. Salariaţii sunt foarte nemulţumiţi, practic, cred că au vrut să ne războim între noi. Ceea ce nu înţelege Consiliul Judeţean este că avem un spital de urgenţă, singurul din Galaţi, şi este normal ca procentul alocat pentru sporuri să fie mult mai mare”, ne-au explicat cei care au pichetat sediul CJ.

Lidera de sindicat, Lidia Celmare, ne-a explicat ce-i doare pe oameni. „Ceea ce solicităm noi este demnitate. Demnitate în condiţiile în care Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” este cel mai mare spital din acest judeţ, care asigură asistenţa medicală nu numai cetăţenilor din judeţul Galaţi, ci şi celor din judeţelor limitrofe, iar aici am să amintesc Brăila, Vrancea, Buzău. În aceste condiţii, salariaţii din Spitalul Judeţean beneficiază de minimul sporului pentru condiţii de muncă. Gândiţi-vă că toate cazurile, cele mai complexe, sunt aduse în acest spital şi sunt tratate de către noi”, ne-a declarat Lidia Celmare.

În timp ce oamenii îşi strigau nemulţumirile, preşedintele CJ, Costel Fotea, a ajuns la sediu şi a invitat o delegaţie la discuţii, urmând ca, după ce stă de vorbă cu protestatarii, să găsească şi o variantă de rezolvare a acestor probleme.

Citit 5535 ori Ultima modificare Luni, 07 Mai 2018 11:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.