Angajaţii din sănătate, nemulţumiţi de legea salarizării

Angajaţii din sănătate, nemulţumiţi de legea salarizării
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Mai mulţi membri ai Sindicatului ”Solidaritatea Sanitară” au protestat ieri în faţa Consiliului Judeţean Galaţi, nemulţumiţi de noua lege a salarizării. Protestatarii, înarmaţi cu fluiere şi vuvuzele, dar şi cu pancarte, şi-au strigat nemulţumirile în faţa sediului CJ timp de două ore.

„Sunt spitale unde sporurile s-au asigurat la minimum, asta a însemnat, pentru multe dintre noi, scăderea veniturilor. Au fost scăderi ale veniturilor şi de 1.000 de lei. Eu lucrez ca asistentă, dar sunt una dintre fericitele care poate spune că are un venit aproximativ la fel”, ne-a mărturisit o protestatară.  

„Suntem nemulţumiţi de discriminarea salarială. Este o eroare ceea  ce s-a întâmplat, este diferit faţă de ceea ce s-a vorbit. Au crescut salariile, dar au scăzut veniturile, pentru că au scăzut toate sporurile. Este un haos total”, a adăugat o altă asistentă.  

Cei de la Solidaritatea Sanitară cred că legea salarizării a fost făcută pentru a crea dispute între angajaţii spitalelor. „Neregulile pe care acest guvern le face încontinuu ne-au scos în stradă. În unitatea noastră nu avem cum să acordăm sporurile maxime şi atunci normal că au fost şi scăderi salariale. Salariaţii sunt foarte nemulţumiţi, practic, cred că au vrut să ne războim între noi. Ceea ce nu înţelege Consiliul Judeţean este că avem un spital de urgenţă, singurul din Galaţi, şi este normal ca procentul alocat pentru sporuri să fie mult mai mare”, ne-au explicat cei care au pichetat sediul CJ.

Lidera de sindicat, Lidia Celmare, ne-a explicat ce-i doare pe oameni. „Ceea ce solicităm noi este demnitate. Demnitate în condiţiile în care Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” este cel mai mare spital din acest judeţ, care asigură asistenţa medicală nu numai cetăţenilor din judeţul Galaţi, ci şi celor din judeţelor limitrofe, iar aici am să amintesc Brăila, Vrancea, Buzău. În aceste condiţii, salariaţii din Spitalul Judeţean beneficiază de minimul sporului pentru condiţii de muncă. Gândiţi-vă că toate cazurile, cele mai complexe, sunt aduse în acest spital şi sunt tratate de către noi”, ne-a declarat Lidia Celmare.

În timp ce oamenii îşi strigau nemulţumirile, preşedintele CJ, Costel Fotea, a ajuns la sediu şi a invitat o delegaţie la discuţii, urmând ca, după ce stă de vorbă cu protestatarii, să găsească şi o variantă de rezolvare a acestor probleme.

Citit 5373 ori Ultima modificare Luni, 07 Mai 2018 11:10

7 comentarii

 • postat de Cât tupeu au
  Vineri, 04 Mai 2018 20:13
  5.13.179.***
  Ii recomand dnului Fotea, ca înainte sa ia decizii privind remunerarea angajaților din Spitalul Județean, sa verifice pregătirea profesională a acestora( unii au doar 8 clase și pe alea la fără frecventa), modul in care își desfășoară activitatea in cadrul spitalului( dormit și bârfit) și cel mai important aspect, comportamentul vis a vis de pacienți și rudele acestora( orice informație solicitată ori nu se oferă, ori se oferă după ce dai “ dreptul”, ori se oferă cu un limbaj de cartier in care se dorește umilirea pacienților).
  Domnilor, treziți- va la realitatea dura din sistemul medical in care ei își fac propriile legi de a nu face nimic pentru pacienți, de a nu desfășura activitatea cu profesionalism dar sa fie plătiți și respectați pentru asta.
  0
  9
  Raportează
 • postat de Akbar
  Vineri, 04 Mai 2018 17:12
  5.13.237.***
  Va asteptam cu drag in privat ! Doar aici veti putea castiga exact pe masura experientei si daruirii dvs.
  1
  7
  Raportează
 • postat de Măi, la ce îi duc capul....
  Vineri, 04 Mai 2018 09:43
  213.233.101.***
  Așa, mai simplu...au luat de la fraieri, au dat la ceilalți și uite așa, făcând media, au crescut salariile în sănătate....la mișto ! Să tot faci sănătate pe mioriticul......Bătaie de joc, pe față.
  4
  13
  Raportează
 • postat de Mircea
  Vineri, 04 Mai 2018 09:42
  82.76.9.***
  Oare salariatii din mediul privat care nu au luat un leu marire in ultimii ani, ce ar trebui sa faca? Sunt inginer si am 1850 net. Am vazut ca o ingrijitoare la spital ia si 2200 net, asistenta si 4000-5000 net, doctorii peste 10000-20000 net. Unde e echitatea? Unde ajungem asa?
  2
  26
  Raportează
 • postat de demnitatea spagii
  Vineri, 04 Mai 2018 09:20
  89.122.189.***
  ei cer demnitate, oare unde este demnitatea pacientului? si cainii din unele spitale sunt tratati mai bine decat pacientii.sunt de acord sa le fie redate sporurile, dar in acelasi timp sa se introduca un paragraf in care daca sunt reclamati ca au primit ”atentii” de la pacienti sa le fie taiate aceste sporuri pe urmatoarea luna. observ ca ies in fata cu taieri de chiar si 1000 lei dar nu spun cat aveau inainte (de parca castigau minimul pe economie si acum au 400-500lei)
  3
  22
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Vineri, 04 Mai 2018 09:15
  194.105.20.***
  Daca ati vrut psd-asta aveti. Ca sa va saturati !!!
  2
  13
  Raportează
 • postat de Ani
  Vineri, 04 Mai 2018 07:34
  82.78.127.***
  Asta a fost jmecheria guvernului ia de la unii si da la altii inzecit stiind ca ca se va ajunge la proteste serioase se fac ca nu vad si nu aud . Si vor sta linistiti ce-i de la guvern zicind ca o data si o data se vor potoli daca nu-i bagam in seama
  1
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.