PROTESTELE în Sănătate nu s-au încheiat complet
Foto: obbcssr.ro

PROTESTELE în Sănătate nu s-au încheiat complet
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Membrii Ordinului Biochimiştilor, biologilor şi chimiştilor din sistemul sanitar (OBBCSSR) au pichetat, vinerea trecută, sediile Ministerelor Sănătăţii şi Ministerului Muncii. Aceşti angajaţi sunt nemulţumiţi de aplicarea legii salarizării unitare, dar şi din cauza unei serii de modificări pe care le face Ministerul Sănătăţii privind profesia de biolog.

Protestatarii au purtat măşti sanitare şi mănuşi chirurgicale, având pancarte cu mesajele: "OBBCSSR vrem coeficient 3,75 la sută", "OBBCSSR solicită 6 la sută din PIB pentru sănătate", "Competenţa face diferenţa", "Cerem OUG pentru salarizarea corespunzătoare a membrilor OBBCSSR", "Competenţă, nu numai licenţă".

„Venim din nou în faţa MS, pentru că nu am obţinut nimic la pichetarea trecută, am depus 23 de petiţii, adrese, solicitări de audienţă, memorii, scrisori deschise, cu diferite subiecte legate de exercitarea profesiilor noastre şi nu am primit nimic. Suntem ignoraţi, suntem umiliţi, pentru că ni se spune că nu suntem vitali pentru pacienţi”, a declarat Constanţa Popa, lector universitar la Facultatea de Biologie şi chimist medical principal, citată de Agerpres.

Ea a precizat că principala nemulţumire a biochimiştilor, biologilor şi chimiştilor din sistemul sanitar este faptul că li se schimbă statutul profesional.

Citit 875 ori Ultima modificare Luni, 14 Mai 2018 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.