Problemele de mandibulă pot provoca dureri de cap şi cervicale

Problemele de mandibulă pot provoca dureri de cap şi cervicale
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Atunci când suntem îngânduraţi, preocupaţi, nervoşi şi tensionaţi avem tendinţa de a strânge din dinţi, gest involuntar care ne afectează muşchii mandibulari, articulaţia temporo-mandibulară, musculatura feţei şi a craniului, precum şi musculatura gâtului şi a spatelui.

Apare astfel postura greşită, ceea ce conduce la apariţia a numeroase probleme de sănătate, cum ar fi: dureri de spate, de cap, de umeri, de coate, de genunchi, ameţeli, stări de vomă, picioare umflate sau dureroase, dureri de gât, spatele şi genunchii înţepeniţi, dureri de călcâie, ale labei piciorului sau ale gleznelor, amorţirea mâinilor şi a picioarelor, dureri abdominale, muşchi tensionaţi şi multe altele.

„Dacă reuşim să înţelegem încă de la început că problema vine de la închiderea gurii în mod greşit, suntem scutiţi de stres, de durere, de întrebări fără răspuns şi de bani cheltuiţi inutil, fără a mai vorbi de timpul pierdut. La Art Therapy Galaţi, îl facem pe pacient să înţeleagă care este cauza problemelor sale de sănătate şi îi explicăm cum îl putem ajuta. Tratamentele pe care noi le avem la dispoziţie împotriva problemelor discutate mai sus sunt foarte eficiente şi constau în terapia ROI, precum şi în exerciţii şi tehnici de relaxare a musculaturii”, a precizat Tatiana Vrabie, terapeut şef în cadrul Art Therapy Center.

Există şi alte cauze importante care pot provoca aceste probleme. Dinţii consumaţi (tociţi), golurile rămase în urma dinţilor căzuţi, scrâşnitul din dinţi, bruxismul (strânsul din dinţi involuntar), strânsul dinţilor atunci când suntem stresaţi sau nervoşi, contractarea muşchilor mandibulari, inflamarea şi rigiditatea muşchilor feţei şi ai gâtului, toate pot provoca durere, oboseală sau incapacitatea de a deschide gura la maximum. Tot la Art Therapy Center, în urma evaluarii, poate fi stabilită cu exactitate cauza şi găsită cea mai bună abordare terapeutică.

Cum funcționează articulația mandibulară şi mușchii mandibulari

 Când noi deschidem şi închidem gura, în cadrul articulaţiei mandibulare există un menisc la fel ca la genunchi, menisc care ajută mandibula să se mişte ca pe o şină, fără să atingă craniul. Acest menisc este gelatinos, iar dacă stă la locul său amortizează tot ceea ce facem, fie că mestecăm, strângem dinţii sau că deschidem şi închidem gura.

„Semnalul de alarmă al corpului nostru nu este la fel pentru toţi. Cu siguranţă, atunci când toate structurile acestei zone sunt în tensiune, una din ele intră în criză înainte şi dă semnalul de alarmă că acolo se întâmplă ceva, ceea ce se manifestă prin dureri sau prin blocaje (ale articulaţiei, ale musculaturii capului, ale feţei, ale cefei, ai spatelui, etc.).

De multe ori se crede că aceste probleme sunt cauzate de postura greşită, de statul la calculator, la birou, în maşină, de aerul condiţionat, dar, din păcate, de cele mai multe ori toate problemele pornesc de la articulaţia mandibulară”, a adăugat terapeutul Tatiana Vrabie.

Centrul Art Therapy oferă o gamă largă de servicii de medicină alternativă, unele dintre acestea fiind unice în ţară. Centrul este situat pe strada Traian nr. 136, vizavi de Starea Civilă, iar informaţii puteţi obţine şi apelând numărul de telefon 0770.906.080, precum şi accesând site-ul https://www.artaterapiei.ro/#programari.

 

Citit 22632 ori Ultima modificare Luni, 04 Iunie 2018 12:19