Spitalul de Copii ”Sf.Ioan” va fi modernizat din temelii
Foto: Anca Melinte

Spitalul de Copii ”Sf.Ioan” va fi modernizat din temelii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Studiul de fezabilitate privind proiectul de modernizare, extindere şi dotare Ambulatoriu Integrat - Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan" Galaţi, precum şi principalii indicatorii tehnico-economici ai investiţiei au fost aprobaţi în ultima şedinţă a Consiliului Local Galaţi. În total, este vorba de lucrări de aproape 14,4 milioane de lei, sursa de finanţare urmând să fie asigurată de la bugetul local şi din fondurile europene puse la dispoziţie prin POR 2014-2020.

Proiectul ce vizează modernizarea Spitalului de Copii este unul de amploare, ce vizează reconfigurarea din temelii a spaţiilor unităţii medicale, sistemul de utilităţi, spaţiile tehnice, dar şi dotarea cu echipamente specifice a laboratoarelor şi cabinetelor medicale.

"În vederea modernizării, extinderii şi dotării ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Sf. Ioan", Galaţi, se realizează un nou corp de clădire, amplasat în zona nordică a corpului D existent, de care se va lega printr-o pasarelă. Corpul D este, la rândul său, alipit corpului A, în care funcţionează în prezent Ambulatoriul spitalului", se precizează în Raportul de Specialitate ce a stat la baza proiectului HCL.

În amenajarea spaţiilor spitalului se va urmări o distribuţie funcţională, bazată pe o serie de aspecte importante pentru actul medical, precum: gruparea spaţiilor destinate imagisticii într-o zonă relativ separată de restul spaţiilor, la parterul noii clădiri, cu posibilitatea de a fi utilizată şi de către pacienţii din restul spitalului; amplasarea spaţiilor de primire/ izolator în proximitatea accesului exterior; amplasarea optimă a funcţiunilor tehnice şi secundare, pentru a economisi spaţiul destinat funcţiunilor principale; amplasarea cabinetelor la parter şi la etajul 1 al noului corp de clădire.

În ceea ce priveşte viitoarele dotări ale spitalului, proiectul cuprinde, pentru Compartimentul de Imagistică, aparatură medicală de ultimă oră, precum un echipament Rezonanţă magnetică (RMN) de minimum 1,5 Tesla şi un aparat de Radiografie digitală cu maşină automată de developat. De asemenea, pentru Compartimentul de Imunohistochimie, sunt avute în vedere un procesator de ţesuturi, o staţie de includere în parafină, o hotă specializată în lucrul cu substanţe toxice, un microscop trinocular cu cameră etc.

Potrivit parametrilor proiectului, durata de realizare a investiţiilor ar urma să fie de 24 de luni.

Citit 5270 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Iulie 2018 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.