DOTĂRI de peste 2,3 milioane lei în secţiile Spitalului Judeţean

DOTĂRI de peste 2,3 milioane lei în secţiile Spitalului Judeţean
Principalul obiectiv este achiziţionarea unui computer tomograf de ultimă generaţie
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

O linie endoscopică urologică, aparate de electroterapie şi terapie cu ultrasunete, un electrocardiograf, defibrilator, mese ginecologice, un aspirator chirurgical, sunt doar câteva dintre echipamentele medicale care vor fi achiziţionate pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei”, din banii Consiliului Judeţean.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, Spitalul Judeţean va beneficia de dotări în valoare de peste 2,3 milioane de lei graţie ultimei rectificări bugetare, prin care s-a aprobat achiziţia a 37 de echipamente medicale, trei instalaţii pentru blocul alimentar, două echipamente pentru funcţionarea reţelei informatice şi un dispozitiv pentru spălătoria unităţii medicale.

“Este doar o etapă din cadrul programului de dotare a unităţilor medicale aflate în subordinea Consiliului Judeţean Galaţi. Vor fi achiziţionate dozimetre, un dermatoscop, o linie endoscopică urologică, aparate de electroterapie şi terapie cu ultrasunete, un electrocardiograf, defibrilator, mese ginecologice, lampă scialitică, sterilizator cu staţie de osmoză inversă, un cardiotocograf, agitator trombocite şi un aspirator chirurgical. Lista dispozitivelor medicale care vor fi achiziţionate a fost întocmită de către medicii din cadrul unităţii medicale”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Echipamentele medicale vor ajunge la Endocrinologie, Chirurgie II, Dermatologie, Obstetrică Ginecologie, Cardiologie, Balneofizioterapie, Blocul Operator, Radioterapie, Compartimentul de Dializă, Compartimentul Transfuzii şi la cel de Sterilizare, precum şi în cadrul laboratorului de analize medicale.

Sursă de finanţare

Vestea şi mai bună este că administraţia judeţeană a identificat un program de finanţare europeană prin care poate deconta suma consistentă de 5.040.293 de lei pe care o investeşte din bugetul propriu al judeţului pentru extinderea şi amenajarea secţiei de Radioterapie. Proiectul va fi depus în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii: “Dacă vom reuşi să obţinem bani europeni şi pentru acest proiect, suma din bugetul propriu care va fi economisită va fi investită pentru dotarea suplimentară a spitalelor. Principalul obiectiv este achiziţionarea unui computer tomograf de ultimă generaţie pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi”, a declarat Costel Fotea.

Citit 2958 ori Ultima modificare Joi, 26 Iulie 2018 16:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.