PRECIZĂRI: Doar 30 de pacienţi sunt afectaţi de renovarea secţiei de Radioterapie

PRECIZĂRI: Doar 30 de pacienţi sunt afectaţi de renovarea secţiei de Radioterapie

Modernizare la Radioterapie, în Spitalul Judeţean
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
5 comentarii

Trei luni de zile, pacienții care beneficiază de tratament la Spitalul Județean din Galați vor trebui să meargă la alte unități medicale din țară


UPDATE, miercuri, 8 august 2018 | În urma unui articol, "Mii de bolnavi de cancer, redirecționați către alte spitale", a apărut în ediția de miercuri, 15 august, conducerea Spitalului Clinic de Urgență Galați a făcut anumite precizări cu privire la pacienții aflați în evidența unității medicale, clinică Oncologie medicală - Radioterapie.

Informațiile publicate în articolul amintit au fost prezentate într-o conferință de presă, unde sa precizat că jumătate din cei 17.083 pacienți aflați în evidența secției de Oncologie fac radioterapie, fără a se preciza însă că nu toți pacienții urmează tratament în Galați.

"Nu toți pacienții aflați în evidență fac sau au făcut tratament cu chemoterapie sau radioterapie în unitatea noastră. Acești pacienți sunt fie diagnosticați și tratați în unitatea noastră, fie diagnosticați local, dar beneficiază În perioada ianuarie - iulie 2018, la Spitalul Județean au beneficiat de tratament cu radioterapie 327 pacienți, în total aceștia efectuând un număr de 5.808 de cobaltoterapie ședințe "Pacienții afectați de lucrările de reabilitare și modernizare, care au fost direcționați în alt centru, sunt în număr de 30", se arată într-un document trimis de conducerea Spitalului Județean Galați.


Mii de bolnavi de cancer, care beneficiau de tratament la Spitalul Judeţean din Galați, redirecţionaţi către alte spitale | O secție a Spitalului Clinic de Urgență "Sf. Apostol Andrei" din Galați a intrat, pe 1 august, în renovare. Este vorba de secția de Radioterapie, unde sunt tratate mii de pacienți diagnosticați cu cancer.

Decizia de a renova această secție este o parte bună, dar și una rea. Partea bună este că spitalul va avea o secție modernă, în care va fi adus și un accelerator liniar de particule, un aparat eficient de tratament împotriva cancerului, care va putea face față diferenței dintre viață și moarte pentru pacienții bolnavi.

Partea rea ​​este că, până la renovarea secției, respectiv trei luni de zile, pacienții care beneficiază de tratament la Spitalul Județean vor fi nevoiți să meargă la alte unități medicale din țară. Pe scurt, vor fi puși pe drumuri pentru a-și continua tratamentul.

Trebuie totuși să recunoaștem că altfel nu s-ar fi putut face modernizarea secțiunii, condiție obligatorie pentru aducerea acceleratorului de particule, aparat cumpărat din fonduri de la Banca Mondială, prin intermediul Ministerului Sănătății.

Până la finalizarea lucrărilor, mii de oameni trebuie să meargă la alte spitale din țară pentru a-și continua terapia. Pacienții au fost informați și cu privire la termenul de efectuare a lucrărilor și cu privire la spitalele unde pot continua tratamentul. "Pacienții au informat că se pot trata la unul din următoarele centre: Institutul Regional de Oncologie Iași, Institutul de Oncologie" Dr. Alexandru Trestioreanu "IOB București, Spitalul" Colțea "București, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central" Dr. Carol Davila "București, Spitalul Județean de Urgență Bacău, Centrul de Diagnostic și Tratament Oncologic Brașov și Institutul Oncologic Cluj-Napoca.Pacienților li sa adus la cunoștință această închidere provizorie,

Potrivit sursei citate, după ce secția de Radioterapie va fi renovată complet, valoarea investiției fiind de aproximativ 1 milion de euro, bani de la Consiliul Județean Galați, există posibilitatea ca unitatea medicală gălățeană să primească și un al doilea accelerator liniar de particule, achiziționat tot prin Ministerul Sănătății. "Avem promisiunea că anul viitor vom primi încă un accelerator, cumpărăm tot cu fonduri de la Banca Mondială", ne-a explicat Alina Dobrea.

Numărul bolnavilor diagnosticați cu cancer este din ce în ce mai mare, iar un al doilea accelerator ar fi mana cerească pentru miile de pacienți, atât din Galați, cât și din județele limitrofe, care sunt tratate în Spitalul Județean. "Dacă vorbim numai de cazurile oncologice noi descoperite în fiecare an, situația stă astfel - în 2015 s-au descoperit 1.314 cazuri, în 2016 - 1.162, în 2017 - 1.003, iar în prima jumătate a anului 2018 s-au descoperit deja 690 de noi cazuri. În total, 17.083 pacienți sunt în evidența oncologică, din care cel puțin jumătate fac radioterapie ", a adăugat Alina Dobrea.

(8 august 2018)

Citit 8061 ori Ultima modificare Miercuri, 08 August 2018 23:47

5 comentarii

 • postat de Claudiu Miercuri, 08 August 2018 11:28 81.12.150.*** Link la comentariu
  2
  6

  Si asa aveam cheluieli, acum trebuie si pentru transport. Din milionul pentru renovare, care e.....arhisuficient, s-ar putea deconta cheltuieliele pentru deplasarea la centrele indicate..... Vax ! Vorbesc prostii. Macar de s-ar ... "renova" si comportamentul cadrelor medicale.....

  Raportează
 • postat de Cristi Miercuri, 08 August 2018 10:44 81.12.239.*** Link la comentariu
  0
  5

  Iar suntem tampiti, doctorii oncologi ii dati in CFS? Era atat de mare efortul de amenajare a unui centru de tratament in alta locatie pentru tratamentul bolnavilor pana la finalizarea reabilitarii? Cine i-a aceste decizii tampite fara a folosi bostanul de pe umeri nu are habar ce inseamna sa plimbi un bolnav de cancer in faza avansat cu trenul in alt oras.
  Stupefiant.

  Raportează
 • postat de Ver Miercuri, 08 August 2018 09:09 188.24.226.*** Link la comentariu
  1
  6

  Recomand cu caldura si Clinica Amethyst din Otopeni. Acolo radioterapia se face tot gratuit( decontata de CAS) la un nivel profesionist, cu aparate ultraperformante si include si sedinte de consiliere psihologica si nutritionala. Insa cazarea e pe cont propriu.

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Miercuri, 08 August 2018 08:22 5.13.174.*** Link la comentariu
  4
  1

  Nu este ceva curios. aproape 9% din populatia orasului sufera de mutatii genetice la nivel celular, adica cancer!
  Clar alimentele din comert sunt vina principala! Omul nu a fost creat sa consume, alimente procesate, si nici produse din carne de origine animala! Cred ca cel mult peste!... Combinat cu alcoolul sintetic alimentar si\sau industrial (bere din comert) si stress... cand dai de o gena slaba... inseamna sistemul medical si farmaceutic pe plus!

  Raportează
 • postat de Galatean Miercuri, 08 August 2018 06:42 82.137.12.*** Link la comentariu
  3
  5

  Şi în presa locală titlul este batjocoritor??? Rău voitor???

  Dacă în presa naţională mă aşteptam, la cea locală nu.

  Se cumpără un aparat ultramodern, se reface totul nou cu bani mulţi şi .... titlul este în bataie de joc !!


  De ce???


  Ruşine.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.