Poliţiştii locali gălăţeni au donat sânge pentru semenii lor

Poliţiştii locali gălăţeni au donat sânge pentru semenii lor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Poliţiştii locali gălăţeni nu au putut rămâne indiferenţi la nevoile societăţii. Astfel, în urma apelului făcut de conducerea Centrului Regional de Transfuzii Sangvine Galaţi, privind criza de sânge, poliţiştii locali de la nivelul municipiului s-au mobilizat şi, timp de două zile, au participat la o acţiune de donare.

"După ce am primit mesajul conducerii Centrului Regional de Transfuzii Sangvine, din care rezultă că la nivel naţional este criză de sânge, poliţiştii locali au luat decizia să vină în sprijinul semenilor. Zicem noi că acest strop de sânge poate aduce şi un strop de viaţă pentru cei care sunt în nevoie", ne-a explicat Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

La rândul ei, Camelia Stoichicescu, directorul Centrului Regional de Transfuzii Sangvine, a precizat că "deja a devenit o tradiţie colaborarea cu Poliţia Locală. Era necesară această nouă acţiune, având în vedere că vara scade numărul donatorilor, iar cerinţele sunt, dacă nu la fel, chiar mai mari. În fiecare moment este nevoie de donatori care să salveze vieţile oamenilor", a explicat Camelia Stoichicescu.

Trebuie precizat că este pentru a doua oară în acest an când angajaţii Poliţiei Locale Galaţi organizează acţiuni de donare de sânge.

Vă reamintim faptul că, în toată ţara, există o criză de sânge, iar cetăţenii sunt aşteptaţi în număr cât mai mare la Centrul de Transfuzii, pentru a întinde o mână de ajutor celor aflaţi în nevoie.

Ce condiţii trebuie îndeplinite

Donatorul de sânge trebuie să aibă între 18 şi 60 de ani. Femeile trebuie să cântărească cel puţin 57 de kilograme, iar bărbaţii, cel puţin 60 de kilograme. Persoana trebuie să aibă tensiunea arterială sistolică cuprinsă între 100 şi 180 mmHg, iar pe cea diastolică între 60 şi 100 mmHg. Alte condiţii sunt: să nu fi suferit în ultimele şase luni intervenţii chirurgicale; să nu urmeze tratament medicamentos (antiinflamatoare, contraceptive orale, antibiotice etc.); femeile trebuie să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie sau în perioada menstruală; să nu mănânce grăsimi în exces sau să bea alcool, cu cel puţin 48 de ore înaintea donării; să nu aibă sau să fi avut nu fi avut următoarele boli: hepatită cronică (B,C), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloză (boală infecto-contagioasă a animalelor, transmisibilă la om prin alimentele provenite de la animalele bolnave şi care se manifestă prin febră mare, transpiraţie, mărirea splinei etc - n.r.), ulcer, diabet zaharat insulinodependent, boli de inimă sau boli de piele.

Unde este situat Centrul de Transfuzii

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Galaţi este situat la câteva sute de metri de strada Brăilei, pe strada Ciprian Porumbescu, în apropierea Parcului Viva. Recoltarea de sânge se face de luni până vineri, între orele 8,00 şi 12,00. Din sângele donat de o persoană pot fi ajutaţi trei pacienţi. Donarea nu este dureroasă şi nici nu are efecte adverse pentru donator, dar poate însemna o şansă în plus la viaţă pentru un bolnav aflat în stare gravă.

APEL UMANITAR | Fosta atletă Adelina Gavrilă Oancea are nevoie urgentă de sânge [detalii]

Citit 1960 ori Ultima modificare Luni, 13 August 2018 19:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.