Remediul puternic pentru scăderea tensiunii arteriale

Remediul puternic pentru scăderea tensiunii arteriale
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Tensiunea arterială mare, cunoscută şi sub denumirea de hipertensiune, este o afecţiune cardiovasculară foarte des întâlnită. Tensiunea arterială creşte atunci când arterele sunt obstrucţionate. De obicei, hipertensiunea se instalează pe neştiute. Tocmai pentru că nu dă simptome considerabile, se mai numeşte şi „boala tăcută“ sau „boala silenţioasă“. Fără să ne dăm seama, valorile tensiunii arteriale cresc şi produc modificări asupra vaselor de sânge. Primul semn important poate apărea cu brutalitate şi de obicei este vorba despre un accident vascular cerebral sau de un infarct. Cazurile de hipertensiune sunt provocate, în proporţie, de consumul mare de sare, de obezitate, de consumul excesiv de alcool, precum şi de administrarea unor pastile cu hormoni.

În cazul în care vă confruntaţi cu valori peste normal ale tensiunii arteriale, rodia poate fi aliatul vostru. Acest fruct este considerat unul dintre cele mai bune şi sănătoase pentru pacienţii cu hipertensiune sau pentru cei care au un nivel ridicat de colesterol.

Fructul conţine de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât ceaiul verde, între care regăsim şi polifenolii. În plus, taninurile sale reprezintă un remediu puternic pentru reducerea tensiunii arteriale sistolice. Nu în ultimul rând, rodia conţine potasiu, un mineral esenţial care îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi reduce rigiditatea arterială.

Citit 36983 ori Ultima modificare Vineri, 31 August 2018 14:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.