În capul listei cu beneficiile consumului de sfeclă roşie pentru sănătate trebuie pus faptul că este o importantă sursă de antioxidanţi. Pe lângă antioxidanţi, sfecla roşie mai conţine şi vitamine şi minerale, precum: A, C, E, B1, B2, C, acid folic sau fibre, magneziu, fier, cupru şi fosfor. De asemenea, potrivit unor cercetări, sfecla roşie are cea mai mare cantitate de vitamina K dintre toate legumele. Pe lista cu beneficiile consumului de sfeclă roşie mai trebuie pus şi faptul că ar avea rol în reglarea tensiunii arteriale şi în protejarea de boli cardiovasculare. Mai exact, consumul de sfeclă roşi ajută la dilatarea vaselor de sânge şi nu lasă să se depună colesterolul sau să se formeze cheaguri. Sfecla roşie este bună şi pentru întărirea muşchiului inimii, întrucât are un conţinut ridicat de potasiu. De asemenea, trebuie precizat faptul că sucul proaspăt din această legumă poate îndeplini un rol antiinflamator şi energizant, în cazul în care eşti epuizat fizic. Sucul de sfeclă roşie se recomandă dimineaţa, la prima oră.
Sfecla roşie este o sursă excelentă de antioxidanţi Scris de Remus Basalic


Mai multe din această categorie: