Persoanele dependente de insulină nu vor mai suporta zilnic înțepături
Foto: Digi24

Persoanele dependente de insulină nu vor mai suporta zilnic înțepături
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, joi, la Palatul Victoria, că pacienţii dependenţi de insulină vor beneficia de "sisteme moderne" de monitorizare a glicemiei şi de administrare a insulinei, astfel încât aceştia nu vor mai fi nevoiţi "să suporte zilnic înţepături".

"Avem pe ordinea de zi un proiect prin care vom face mai uşoară lupta cu diabetul zaharat pentru mii de persoane, în special tineri şi copii. Este un proiect aşteptat mai ales de părinţii copiilor care, din păcate, sunt nevoiţi să-şi supună micuţii zilnic unor proceduri dureroase pentru verificarea şi controlul glicemiei. Modificăm şi completăm Programul naţional de diabet zaharat, derulat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, astfel încât să acordăm ajutor tuturor pacienţilor insulino-dependenţi, dispozitive medicale moderne care să-i ajute să controleze mai bine diabetul. Este vorba de sisteme moderne de monitorizare a glicemiei şi de administrare a insulinei de care au nevoie", a declarat Viorica Dăncilă.

Prim-ministrul a adăugat că tratamentul va fi decontat de CNSAS. "Cu ajutorul aparaturii performante de ultimă generaţie, ce va fi decontată de CNAS, persoanele care sunt dependente de insulină nu vor mai fi nevoite să suporte zilnic înţepături pentru administrarea insulinei şi pentru monitorizarea glicemiei", a adăugat Dăncilă.

Citit 3621 ori Ultima modificare Vineri, 14 Septembrie 2018 00:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.