Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem

Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice are loc în a treia sâmbătă a lunii septembrie a fiecărui an. Obiectivul principal al evenimentului este de a sensibiliza factorii de decizie şi publicul larg despre ce înseamnă să fii donator de celule stem şi a impactului de transplant de celule stem asupra vieţii pacienţilor.

"La Galaţi, cei care doresc să se înscrie în  Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice se pot adresa Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Galaţi din str. Regimentul 11 Siret Nr. 48 A, pot contacta TelVerde 0800 88 STEM (7836), număr apelabil din reţeaua Romtelecom, sau accesa site-ulwww.registru-celule-stem.ro", ne-a explicat Camelia Stoichicescu, director al Centrului de Transfuzii Galaţi.

Una dintre activităţile de bază ale Registrului o constituie organizarea şi menţinerea unei baze de date complexe cu donatorii voluntari de celule stem hematopoietice şi în acelaşi timp cu pacienţii care au nevoie de un transplant.

Trebuie precizat faptul că toate persoanele sănătoase, cu vârsta între 18 şi 45 de ani, se pot înscrie pentru a deveni donatori voluntari de celule stem hematopoietice. Persoanele înscrise în Registrul Naţional al Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice pot dona până la vârsta de 60 de ani, însă înscrierea în registru nu presupune automat şi donarea celulor stem hematopoietice.

Donarea de celule stem hematopoietice este voluntară, anonimă şi neremunerată, iar de acestea vor beneficia copiii şi adulţii din România diagnosticaţi cu leucemie sau alte boli grave ale ţesutului sanguin sau ale sistemului imunitar.

Citit 1053 ori Ultima modificare Duminică, 16 Septembrie 2018 15:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.