Caravana medicală a Spitalului Militar Galaţi a oferit consultaţii la Cudalbi. GRATUIT
Foto: Gabriel Donose

Caravana medicală a Spitalului Militar Galaţi a oferit consultaţii la Cudalbi. GRATUIT
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O echipă a Spitalului Militar de Urgenţă "Dr. Aristide Serfioti" Galaţi a mers sâmbătă, 29 septembrie, la Cudalbi, pentru a le oferi consultaţii şi investigaţii medicale gratuite locuitorilor comunei. Spitalul gălăţean s-a alăturat astfel proiectului naţional "Uniţi sub Tricolor prin sănătate", iniţiativă aprobată şi susţinută de către Direcţia medicală a Ministerului Apărării Naţionale.

Echipa medicală a Spitalului Militar Galaţi a fost formată din medici primari, specialişti şi rezidenţi, din asistenţi medicali, din personal nemedical al spitalului, precum şi din militari şi personal civil contractual. Caravana a fost aşteptată de locuitori de toate vârstele, care au venit pentru a beneficia de consultaţii şi de recomandări în următoarele specialităţi: medicină de urgenţă, ortopedie, chirurgie generală, urologie, ORL, oftalmologie, medicină internă, neurologie, diabet şi boli de nutriţie, dermatologie, medicină dentară, radiologie şi imagistică medicală.

Consultaţii, recomandări şi scrisori medicale

"Cu ocazia acestei campanii umanitare, echipa noastră a urmărit să vină în sprijinul locuitorilor comunei Cudalbi, prin oferirea de sfaturi practice în ceea ce priveşte prevenţia, prin control medical în regim ambulatoriu gratuit şi prin recomandări şi scrisori medicale. În total, peste 100 de persoane au fost consultate, în cadrul evenimentului pe care l-am organizat sâmbătă. Numărul total de consultaţii s-a ridicat la peste 300. Intenţionăm să mai organizăm astfel de caravane medicale şi în alte zone defavorizate ale judeţului Galaţi", a precizat col. dr. Adrian Boicu, comandantul Spitalului Militar Galaţi.

Totodată, cu acest prilej, personalul Spitalului Militar de Urgenţă Galaţi a depus o coroană de flori la monumentul ridicat în localitate în memoria eroilor din cele două războaie mondiale.

Citit 4096 ori Ultima modificare Marți, 02 Octombrie 2018 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.