Ce medicamente au cumpărat românii din farmacii

Ce medicamente au cumpărat românii din farmacii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Medicamentele pentru afecţiunile gastrointestinale şi cele pentru răceli, gripă şi alergii se află în topul produselor cumpărate de români la liber, fără a avea nevoie de o prescripţie medicală. Românii nu au ocolit nici analgezicele, care s-au vândut în număr mai mare decât anul trecut.

Concret, în perioada iulie - septembrie 2018, produsele OTC, adică medicamentele care se vând fără prescripţie medicală, au înregistrat vânzări mai mari decât în perioada similară a anului trecut, arată ultimele statistici ale companiei de cercetare de piaţă Cegedim.

Studiul notează că românii nu au fost foarte interesaţi să cumpere vitamine, minerale şi suplimente sau produse dermatologice. Totuşi, cea mai mare cotă de piaţă o au produsele din categoria Lifestyle OTC, 23,3 la sută, cu vânzări de 194,4 milioane de lei, urmate de cele pentru afecţiuni gastrointestinale, 20,9 la sută, corespunzătoare unui volum de vânzări de 174,2 milioane de lei, şi de cele pentru răceală, gripă şi alergii, cu 15,8 la sută cotă de piaţă şi vânzări de 131,7 milioane de lei.

Durerile, tratate cu analgezice

Deşi produsele din categoria răceală, gripă şi alergii înregistrează cea mai mare creştere a vânzărilor faţă de trimestrul al treilea al anului trecut, respectiv 20,9 la sută, comparativ cu trimestrul precedent al anului curent, categoria produselor dermatologice conduce detaşat în topul creşterilor de vânzări, cu o majorare 13,7 milioane de lei, echivalentul a 19,5 la sută faţă de trimestrul al doilea din 2018. Aceasta este urmată de categoria produselor analgezice, ale cărei volume de vânzări au fost mai mari cu 10,3 milioane faţă de trimestrul anterior, ceea ce înseamnă o majorare cu 9,3 la sută.

Citit 1245 ori Ultima modificare Joi, 15 Noiembrie 2018 01:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.