Depozitul e plin, farmaciile spitalelor sunt goale!
Foto: romaniatv.net

Depozitul e plin, farmaciile spitalelor sunt goale!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

"Nu trece o zi fără să fiu întrebată sau să întreb dacă avem imunoglobulină. Şi nu înţeleg cum la Unifarm e depozitul plin, iar în farmaciile spitalelor e gol!", a scris Rozalina Lăpădatu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune, într-o postare pe Facebook.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, declara, săptămâna trecută, că există imunoglobulină în depozitul Unifarm, iar lipsa acestui medicament din spitale este o problemă de management. "Din punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii, am făcut tot ce trebuie, am aprovizionat cu imunoglobulină depozitele Unifarm. Mai departe ţine de managementul fiecărui spital", a declarat Sorina Pintea, potrivit Agerpres.

Întrebată dacă există posibilitatea ca unele spitale să nu primească bani, la rectificarea bugetară, pentru imunoglobulină, ministrul Sănătăţii a precizat că medicamentul există, iar instituţiile sanitare îl pot cumpăra din banii pentru servicii: "Programele naţionale de sănătate sunt complementare tratamentelor efectuate de spital. Nu putem invoca lipsa unui medicament pentru că nu avem bani. Chiar dacă în programul naţional în acel moment nu sunt bani, aceştia se dau ulterior, se pot deconta. Spitalul e obligat să asigure tratamentul pacientului", a precizat Sorina Pintea.

Citit 1722 ori Ultima modificare Luni, 26 Noiembrie 2018 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.