Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

În trei din cele patru maternităţi din judeţul Galaţi s-au născut nouă copii de Ziua Naţională a României, când ţara noastră a sărbătorit un secol de la unificare. Şase fete şi trei băieţi sunt primii exponenţi din ceea ce medicii numesc "generaţia Centenarului".

Sâmbătă, 1 decembrie, în maternitatea Spitalului Clinic de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Galaţi au venit pe lume două fete şi doi băieţi. La Maternitatea "Buna Vestire" de pe strada dr. Nicolae Alexandrescu au văzut lumina zilei trei fete, iar la Spitalul din Tecuci s-au născut o fată şi un băiat. La Tg. Bujor nu s-a născut niciun copil pe 1 decembrie.
În august 2018 (ultimele date disponibile - n.r.), 465 de copii au venit pe lume în judeţul Galaţi, cu patru mai mulţi decât în luna iulie a acestui an. În Galaţi, potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică, cei mai mulţi copii se nasc în ianuarie şi pe parcursul verii, iar cei mai puţini în februarie, martie, aprilie, mai şi decembrie.

Situaţie comparativă

În România s-au născut, anul trecut, 191.496 de copii, cu aproape 12.000 mai puţini decât în 2016 (date definitive), potrivit datelor provizorii furnizate de Institutul Naţională de Statistică (INS), cu menţiunea că datele definitive arată, de obicei, un număr mai mare de naşteri. De exemplu, datele provizorii pentru 2016 contabilizau doar 189.783 de copii născuţi, în timp ce datele definitive pentru acelaşi an indicau un total de 203.231 de nou-născuţi. După cum se observă, dacă facem comparaţia cu datele provizorii publicate în urmă cu un an, situaţia naşterilor este chiar puţin mai bună (191.496, faţă de 189.783).

De la un decembrie la altul

Potrivit INS, numărul născuţilor‐vii a fost mai mic cu 839 în luna decembrie 2017, faţă de aceeaşi lună din 2016. Numărul persoanelor care au decedat a fost cu 1.456 mai mic faţă de luna decembrie 2016. Sporul natural (diferenţa dintre numărul naşterilor şi cel al deceselor - n.r.) din decembrie 2016 a fost negativ, situându-se totuşi sub cel înregistrat în luna decembrie 2016 (-8.019 persoane, faţă de -8.636 de persoane).

Citit 936 ori Ultima modificare Marți, 04 Decembrie 2018 13:35

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro