Soluţii naturiste pentru a alunga oboseala cronică

Soluţii naturiste pentru a alunga oboseala cronică
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Starea de moleşeală te cuprinde indiferent de momentul zilei? Durerile articulare, migrenele, insomniile, tulburările de concentrare şi scăderea libidoului sunt câteva dintre simptomele oboselii cronice.

Dacă simptomele acestei boli sunt prezente mai mult de şase luni, este indicat un consult medical. Într-o primă etapă, doctorul poate indica efectuarea unor analize, pentru excluderea altor boli care pot însoţi oboseala cronică. Astfel, oboseala poate ascunde diabetul, cancerul sau insuficienţa hepatică. În prezent, nu se poate spune cu exactitate ce anume cauzează oboseala cronică. Se consideră că apare pe fondul unui sistem imunitar scăzut, după unele infecţii, în cadrul unor tulburări endocrine sau în perioadele stresante. Din fericire, natura ne poate veni în ajutor pentru a reduce din simptomele amintite.

Ceai de mesteacăn și coada-calului

Fitoterapeuţii recomandă cura cu ceai de mesteacăn şi coada-calului în tratamentul oboselii. Combinaţia de plante ajută şi în afecţiunile renale, cum sunt cistitele sau chiar pietrele la rinichi. Pentru a îndepărta starea de epuizare sunt necesare două săptămâni de cură cu ceai de mesteacăn cu coada-calului. Pentru a-l prepara ai nevoie de o linguriţă de frunze bine mărunţite de mesteacăn şi una de coada-calului.

Amestecul de plante cu 250 de mililitri de apă se fierbe aproximativ zece minute, după care se strecoară şi se bea. Cura trebuie ţinută cel puţin o lună, timp în care se beau zilnic două căni cu ceai pe zi.

Miere şi cătină

Dacă te simţi pur şi simplu vlăguit de puteri, încearcă tratamentul cu miere polifloră, aproximativ 3 linguriţe pe zi. În combinaţie cu sirop de cătină sau sirop de coacăze negre, mierea face minuni. Starea de oboseală avansată dispare datorită refacerii nivelului de glucoză din organism.

Miere cu scorţişoară

Se amestecă, într-o cană, o lingură de miere cu o linguriţă de scorţişoară şi apoi se toarnă apă. Va rezulta o băutură energizantă şi afrodisiacă. De asemenea, se poate face o mixtură din ingrediente apicole: miere, tinctură de propolis, polen, apilarnil sau lăptişor de matcă. Este foarte util pentru persoanele care desfăşoară muncă fizică intensă sau intelectuală, deoarece scade oboseala, reduce efectele stresului şi diminuează depresia psiho-emoţională.

Citit 2844 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Decembrie 2018 01:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.