Sindicaliştii ameninţă cu noi proteste
Foto: Internet

Sindicaliştii ameninţă cu noi proteste
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Sindicaliştii din sănătate ameninţă cu proteste în prima parte a acestui an, nemulţumiţi de noile măsuri fiscale adoptate de Guvern prin Ordonanţa publicată sâmbătă în Monitorul Oficial, care include şi „taxa pe lăcomie”.

Iniţiativa se numeşte „Pluguşorul Nedreptăţilor”, iar Federaţia „Solidaritatea Sanitară” spune că peste 4.000 de salariaţi din Sănătate i s-au alăturat. La rândul lor, sindicaliştii din Cartel Alfa spun că în 2019 se prefigurează conflicte sociale deschise, critică ordonanţa privind măsurile fiscale, acuză Guvernul de lipsă totală de dialog social, de dispreţ faţă de lege şi faţă de cetăţeni şi cer convocarea urgentă a Consiliului Naţional Tripartit de Dialog Social.

„Prin acest act normativ adoptat în perioada Sărbătorilor, Guvernul a decis, în mod paradoxal, să-i lipsească de drepturile cuvinte pentru activitatea desfăşurată în această perioadă tocmai pe cei aflaţi acum la muncă pentru a asigura continuitatea serviciilor medicale necesare populaţiei”, a transmis Federaţia „Solidaritatea Sanitară” printr-un comunicat de presă.

Citit 1940 ori Ultima modificare Vineri, 04 Ianuarie 2019 01:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.