Şpaga din spitale, în vizorul ministrului

Şpaga din spitale, în vizorul ministrului
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, săptămâna aceasta, că va realiza un plan de măsuri, împreună cu sindicatele din domeniu, pentru limitarea şpăgii din spitale, fenomen care este de "mare amploare". Oficialul a mai precizat şi faptul că primeşte în mod constant mesaje în legătură cu această problemă.

În ciuda creşterii salariilor din Sănătate, asociaţiile de pacienţi trag în continuare semnale de alarmă în legătură cu condiţionarea actului medical în multe spitale.

Citit 1439 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Ianuarie 2019 16:35

4 comentarii

 • postat de MIHAIL
  Joi, 10 Ianuarie 2019 22:58
  5.13.181.***
  DOMNULE BASALIC,INSPIRATA IDEEA DE A SCRIE ACEST ARTICOL,SUNT CONVINS CA MULTI CITITORI SI-AR DORI SI UN ARTICOL DESPRE MODUL CUM SE COMPORTA PERSONALUL MEDICAL CU PACIENTII,CHIAR SI LA PRIVAT....AR FI SI EXEMPLE LUMINOASE SI DEMNE DE TOATA LAUDA DAR SI ALTELE,NU CHIAR LA FEL DE PLACUTE,VA ASIGUR!!!SANATATE SI NUMAI BINE LA TOATA LUMEA!!!
  0
  5
  Raportează
 • postat de MIHAIL
  Joi, 10 Ianuarie 2019 22:46
  5.13.181.***
  DACA s-ar dori cu adevarat sa se elimine spaga in sistemul de sanatate ,ar fi foarte simplu.;UN SISTEM VIABIL DE ASIGURARI!!!CETATEANUL ESTE ASIGURAT LA O SOCIETATE DE ASIGURARI,CARE COLABOREAZA CU ANUMITI MEDICI,SPITALE ,OFERA ANUMITE SERVICII...Asiguratul cand plateste polita isis alege unitatile un de doreste sa fie tratat,si,in caz de nevoie ,acolo este orientat de asigurator la nevoie...SA ZICEM ca este operat la spitalul ales de asigurat,TOATE CHELTUIELILE,DAR TOATE ,SUNT PLATITE PE BAZA ASIGURARII,DE CATRE ASIGURATOR!!!ASTFEL APARE O CONCURENTA CARE INLATURA SPAGA,DAR SI SALARIILE CADRELOR MEDICALE SUNT CU ADEVARAT MOTIVANTE PENTRU OAMENII IN ALB...CU ANI IN URMA,SOCRUL MEU,IERTAT SA-I FIE SUFLETUL DE O MARE BUNATATE ,SOCRUL MEU A FOST OPERAT IN GERMANIA PE BAZA ASIGURARII FIICEI MELE ,IN ASIGURARE FIIND INCLUS ACEST DREPT ....A FOST OPERAT SI INGRIJIT CU TOATA ATENTIA SI RESPECTUL CUVENIT PACIENTULUI,MEDICUL CA SI ASISTENTELE NECERAND NIMIC ,ITI ERA JENA SA LE OFERI CHIAR SI O FLOARE !!!DAR CE VORBESC EU,DRAGII MEI,ACOLO ERA UN SPITAL DIN FRANKFURT AM MAIN,DINTR-O TARA CU UN SISTEM DE SANATATE RIGUROS ORGANIZAT,CU DOTARI EXCELENTE SI AVAND OAMENI EDUCATI SI INSTRUITI ADMIRABIL CA SA-SI EXERCITE NOBILA MESERIE,UN DE POLITETEA SI BUNUL SIMT SUNT CU ADEVARAT ACASA!!!!SANATATE SI NUMAI BINE LA TOATA LUMEA!!!CAT TIMP AVEM CONDITIILE PE CARE LE STIM CU TOTII SI OAMENI NEMULTUMITI IN SANATATE ,LA CXE NE PUTEM ASTEPTA???!!!
  0
  5
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Joi, 10 Ianuarie 2019 09:28
  5.13.139.***
  Isi schimba medicii din Gl, masinile SH ca pe sosete.... saracutii... fatal nu este spaga, ci conditionarea ei de actul medical efectuat calitativ... este vorba de viata unui om... eu as cere pedeapse foarte aspre... ce asigurare de malpraxis? Te-am prins c-a murit un om idirect sau direct din caza ta... te pun sa platesti unde te arde mai tare!

  Poveste reala: Un tip, se loveste grav la cap, merge la medicul de familie, a da... ii da o reteta pentru raceala ... omul se simtea tot mai rau... dupa o luna si... afla la Bucuresti ca avea un vas de sange sau chist... neoperabil... a murit omul cu doi copii, din cauza unei cornute, plictisita de nr de pacienti, sau praff din punct de vedere medical... Unde este dreptatea si cum s-ar repara aceasta situatia? In bani... nenorocirea ar costa foarte mult... moral... iremediabil! Pacat ca nu stiu numele speciei si unde lucreaza...
  0
  5
  Raportează
 • postat de Moldoveanul
  Joi, 10 Ianuarie 2019 08:07
  109.102.62.***
  Dar mizeria din spitale cand intra in vizorul ministrului? De spaga trebuie sa se ocupe alte institutii ale statului.
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.