Au fost confirmate două noi cazuri de gripă

Au fost confirmate două noi cazuri de gripă
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Direcţia de sănătate Publică Galaţi a primit confirmarea pentru două cazuri de gripă, numărul pacienţilor cu virus gripal ajungând astfel la 14, cinci dintre aceştia pierzându-şi viaţa. Ambele cazuri, un bărbat de 62 de ani şi o femeie de 49 de ani, au fost diagnosticate cu virusul gripal AH1.

Bărbatul este încă internat în spital, iar femeia a ajuns deja la domiciliul, primind tratament ambulatoriu.

„Am primit confirmarea pentru încă două cazuri de gripă. De la debutul sezonului rece, în judeţul Galaţi, au fost confirmate 14 astfel de cazuri. De data aceasta este vorba despre două persoane diagnosticate cu virusul gripal AH1, ambele nevaccinate antigripal pentru acest sezon rece. În primul caz vorbim despre un bărbat de 62 de ani, cu afecţiuni cronice, care este încă internat în spital. În al doilea caz este vorba despre o femeie în vârstă de 49 de ani care a fost deja externată”, ne-a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Din totalul celor 14 pacienţi diagnosticaţi cu virus gripal, cinci şi-au pierdut viaţa. Este vorba despre doi bărbaţi, în vârstă de 53 de ani, respectiv 68 de ani, şi de trei femei, de 51, 58, respectiv 62 de ani. Unul dintre pacienţi a decedat la Institutul Oncologic din Iaşi, iar ceilalţi patru la spitalul Judeţean „Sf. Apostol Andrei” Galaţi.  Bărbatul de 68 de ani şi femeia de 62 de ani au fost diagnosticaţi cu AH3, restul având AH1.

Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, toţi cei cinci pacienţi care şi-au pierdut viaţa din cauza gripei aveau şi alte afecţiuni cronice şi nu erau vaccinaţi antigripal.

Medicii recomandă vaccinarea antigripală şi triajul epidemiologic în toate instituţiile, cu precizarea ca toate persoanele bolnave să fie izolate la domiciliu sau la spital, să se evite aglomeraţiile şi manifestările cu mulţi participanţi şi să se poarte măşti de protecţie, pentru a nu răspândi virusul.

Citit 3595 ori Ultima modificare Duminică, 10 Februarie 2019 22:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.