ALERTĂ! Un medicament foarte solicitat a fost retras de pe piaţă din cauza efectelor adverse grave

ALERTĂ! Un medicament foarte solicitat a fost retras de pe piaţă din cauza efectelor adverse grave
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Medicamentul Eurespal, folosit împotriva tusei şi disponibil în farmacii sub formă de sirop şi comprimate, va fi retras de pe piaţă, în urma unei decizii a producătorului francez, întrucât substanţa activă - fenspirida - ar putea provoca probleme cardiace.

"Este o problemă de siguranţă care a fost identificată în cadrul unui studiu non-clinic efectuat chiar de producătorul francez al medicamentului respectiv. Decizia de retragere voluntară aparţine producătorului medicamentului respectiv, până când procedura de urgenţă, procedură de reevaluare a profilului de siguranţă al acestor medicamente, pentru că vorbim atât de Eurespal comprimate, cât şi de Eurespal sirop, până când această procedură va fi finalizată. În această săptămână are loc la Londra, la sediul Agenţiei Europene a Medicamentului, reuniunea comitetului de profil şi pe agenda de lucru se află şi problema de siguranţă a fenspiridei, care e substanţa activă din acest medicament. Noi vom publica automat pe site-ul agenţiei traducerea comunicatului de presă al Agenţiei Europene a Medicamentului, ce va fi emis imediat după terminarea acestei reuniuni", a declarat Anca Crupariu, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale.

Citit 3628 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Februarie 2019 01:08

1 comentariu

 • postat de În fapt, periculos este substanța activă, numită Fenspirida.
  Marți, 12 Februarie 2019 21:12
  213.233.101.***
  În fapt nu numele medicamentului este periculos, ci substanța activă a produsului este nocivă, creând aritmia inimi, neregularități în ritmul bătăi inimii. Substanța nocivă este numită FENSPIRIDA. Acestă substanță se găsește și în alte medicamente, pe același profil, unul din medicamente, printre altele aflate pe piața medicamentelor din România, fiind numit Epistat de exemplu.
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.