Dificultăţi în asigurarea primei doze de vaccin împotriva rujeolei

Dificultăţi în asigurarea primei doze de vaccin împotriva rujeolei

Internet
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

România se află pe penultimul loc în Uniunea Europeană (UE) ca rată de acoperire cu prima doză de vaccin împotriva rujeolei, cu un procent de 86 la sută, avertizează Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), care precizează că au fost înregistrate 62 de decese până acum, relatează Mediafax.

COPAC transmite că informaţiile insuficiente, eşecul în a ajunge la grupurile vulnerabile, problemele în aprovizionarea şi finanţarea vaccinării şi migraţia populaţiei constituie principalele bariere în asigurarea unei mai bune acoperiri vaccinale.

Pe ultimul loc în Uniunea Europeană ca rată de acoperire cu prima doză de vaccin împotriva rujeolei se află Italia (cu 85 la sută). Ungaria are o rată de acoperire de 99 la sută, iar media europeană este de 93,5 la sută. În România, au fost raportate până la data de 29 martie 2019, peste 16.200 de cazuri de rujeolă, din care 62 de decese, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Doar în ultima săptămână, 82 de cazuri noi au fost înregistrate în zece judeţe şi în Bucureşti.

Citit 451 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 Aprilie 2019 01:06

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro