Un tânăr a primit o inimă nouă

Un tânăr a primit o inimă nouă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un tânăr de 24 de ani, din judeţul Sălaj, aflat într-o stare extrem de gravă, a primit, vineri, 19 aprilie 2019, o inimă nouă, în urma celui de-al doilea transplant de cord realizat în acest an în România.

Transplantul a fost realizat la Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, de o echipă condusă de şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, profesor doctor Horaţiu Suciu.

"Pacientul era internat în terapie intensivă cu şanse puţine de supravieţuire, în absenţa transplantului. Acest transplant a venit ca o mare şansă la viaţă. Prelevarea s-a făcut la Spitalul din Baia Mare, un cord foarte bun, de la un pacient în vârstă de 39 de ani. Doresc să transmit, pe de o parte, condoleanţe celor care au pierdut pe cineva drag, dar, pe de alta, să le mulţumesc pentru acest gest nobil care salvează vieţi. Sperăm că aceste lucruri să fie din ce în ce mai dese în ţara noastră. Operaţia a decurs bine, a durat patru ore şi jumătate, pacientul este stabil şi ne bucurăm pentru evoluţia bună pe care o anticipăm", a declarat dr. Horaţiu Suciu, conform Agerpres.

Citit 1005 ori Ultima modificare Luni, 22 Aprilie 2019 16:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.