Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Echipajele de Ambulanţă şi cele ale SMURD vor asigura permanenţa în cazuri de urgenţă medicală pe parcursul minivacanţei de Paşte şi de 1 Mai. Unităţile de primiri urgenţe din cadrul spitalelor, unele farmacii şi centrele de permanenţă din judeţ vor lucra, de asemenea, fără întrerupere în perioada următoare.

Gălăţenii pe care zilele următoare îi vor prinde fără o rezervă de medicamente uzuale vor avea la dispoziţie, în caz de nevoie, trei farmacii cu program non-stop. În apropiere de Spitalul Judeţean funcţionează o farmacie "Dona" cu program non-stop. Deschis puteţi găsi tot timpul şi la farmacia "Dona" de pe strada Siderurgiştilor, nr. 38, la parterul blocului M2B, precum şi la farmacia "Dona" din Micro 40 (vizavi de piaţă - n.r.).

"Mai multe farmacii din Galaţi şi din Tecuci vor avea program prelungit", a precizat, pentru "Viața liberă", farm. Florina Bonifate, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Galaţi.

Program normal pentru Ambulanţă şi SMURD

Sărbătorile pascale nu aduc modificări în modul de funcţionare a Serviciului de Ambulanţă Galaţi. "Echipajele operative vor fi disponibile fără întrerupere în toată perioada", a declarat directorul SAJ Galaţi, dr. Mihai Polinschi.

Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Galaţi va avea, de asemenea, asigurate linii de gardă permanente pe toată perioada. De asemenea, echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) vor funcţiona după programul normal.

Cele opt centre de permanenţă din judeţul Galaţi vor funcţiona de sărbători ca şi în restul zilelor anului. În zilele nelucrătoare, programul va fi non-stop, iar în zilele lucrătoare programul va fi între orele 15,00 şi 8,00. Centre de permanenţă se găsesc în localităţile Galaţi, Cudalbi, Corod, Băleni, Tudor Vladimirescu, Cavadineşti, Bereşti şi Vlădeşti. Unităţile vor funcţiona pentru consultaţii şi pentru urgenţe medicale.

Graficul gărzilor din fiecare centru de permanenţă, valabil pentru luna în curs, poate fi consultat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dsp-galati.ro.

Citit 946 ori Ultima modificare Vineri, 26 Aprilie 2019 10:13

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro