Programul spitalelor şi al farmaciilor gălăţene, de Paşte şi 1 Mai

Programul spitalelor şi al farmaciilor gălăţene, de Paşte şi 1 Mai
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipajele de Ambulanţă şi cele ale SMURD vor asigura permanenţa în cazuri de urgenţă medicală pe parcursul minivacanţei de Paşte şi de 1 Mai. Unităţile de primiri urgenţe din cadrul spitalelor, unele farmacii şi centrele de permanenţă din judeţ vor lucra, de asemenea, fără întrerupere în perioada următoare.

Gălăţenii pe care zilele următoare îi vor prinde fără o rezervă de medicamente uzuale vor avea la dispoziţie, în caz de nevoie, trei farmacii cu program non-stop. În apropiere de Spitalul Judeţean funcţionează o farmacie "Dona" cu program non-stop. Deschis puteţi găsi tot timpul şi la farmacia "Dona" de pe strada Siderurgiştilor, nr. 38, la parterul blocului M2B, precum şi la farmacia "Dona" din Micro 40 (vizavi de piaţă - n.r.).

"Mai multe farmacii din Galaţi şi din Tecuci vor avea program prelungit", a precizat, pentru "Viața liberă", farm. Florina Bonifate, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Galaţi.

Program normal pentru Ambulanţă şi SMURD

Sărbătorile pascale nu aduc modificări în modul de funcţionare a Serviciului de Ambulanţă Galaţi. "Echipajele operative vor fi disponibile fără întrerupere în toată perioada", a declarat directorul SAJ Galaţi, dr. Mihai Polinschi.

Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Galaţi va avea, de asemenea, asigurate linii de gardă permanente pe toată perioada. De asemenea, echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) vor funcţiona după programul normal.

Cele opt centre de permanenţă din judeţul Galaţi vor funcţiona de sărbători ca şi în restul zilelor anului. În zilele nelucrătoare, programul va fi non-stop, iar în zilele lucrătoare programul va fi între orele 15,00 şi 8,00. Centre de permanenţă se găsesc în localităţile Galaţi, Cudalbi, Corod, Băleni, Tudor Vladimirescu, Cavadineşti, Bereşti şi Vlădeşti. Unităţile vor funcţiona pentru consultaţii şi pentru urgenţe medicale.

Graficul gărzilor din fiecare centru de permanenţă, valabil pentru luna în curs, poate fi consultat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dsp-galati.ro.

Citit 1839 ori Ultima modificare Vineri, 26 Aprilie 2019 10:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.