Spitalul din Târgu-Bujor va fi modernizat cu bani europeni
Foto: Iulia Kelt

Spitalul din Târgu-Bujor va fi modernizat cu bani europeni
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

La Târgu-Bujor sunt aşteptate cu interes investiţiile pe care CJ Galaţi le are în plan pentru spitalul din localitate. E vorba de o serie de lucrări de consolidare şi modernizare a unor pavilioane ale spitalului, dar şi de achiziţia de noi echipamente. La rândul său, Primăria din Târgu Bujor are în plan asigurarea unor facilităţi menite să atragă mai multe cadre medicale.

„Sunt investiţii importante pentru comunitatea noastră. Şi aici nu este vorba numai de locuitorii din Târgu-Bujor, ci şi din localităţile învecinate, dat fiind faptul că ne situăm cam la mijloc între Galaţi, Bârlad şi Tecuci. Prin urmare, aria pe care o deserveşte acest spital este destul de mare”, a arătat primarul din Târgu-Bujor, Laurenţiu Viorel Gîdei.

Una dintre marile probleme ale spitalului din Târgu-Bujor erau alunecările de teren. Drept urmare, CJ Galaţi a demarat anul trecut un proiect în valoare de 1,2 milioane de lei, ce presupune consolidarea terenului şi a clădirii în care funcţionează partea administrativă a spitalului - Blocul alimentar, Spălătoria, Sterilizarea. De asemenea, în cadrul POR 2014-2020, CJ Galaţi are în curs de contractare un proiect, în valoare de 11,2 milioane de lei, ce vizează extinderea şi modernizarea Ambulatoriului spitalului. Practic, această unitate se va dubla ca spaţiu (clădire P+1, suprafaţă totală de 860 mp), urmând să fie reabilitat şi reamenajat şi corpul principal al spitalului. În plus, va fi îmbunătăţită şi dotarea unităţii. Prin proiect, 2,2 milioane de lei au fost alocate achiziţiei a peste 180 de echipamente medicale pentru chirurgie, ORL, medicină internă, pediatrie, obstetrică-ginecologie etc.

„Sănătatea e mai importantă decât toate. Am investit în toate unităţile medicale administrate de CJ, inclusiv la Târgu - Bujor. Până acum, toate proiectele realizate pe Sănătate au primit finanţare. Şi vor mai fi şi altele…”, ne-a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea. De exemplu, strict în cazul spitalului de la Târgu-Bujor, se află în curs de evaluare un proiect depus pe Programul România - R.Moldova, în valoare de aproape un milion de euro. Proiectul vizează realizarea unei noi secţii de Pediatrie, cu 25 paturi, pe categorii de vârstă, afecţiuni etc.

Îmbunătăţirea dotărilor medicale va atrage şi mai mulţi medici. De altfel, deja lucrurile au început să se mai schimbe faţă de anii trecuţi. Un factor important a fost că, special pentru cadrele medicale care fac naveta, CJ Galaţi a achiziţionat un microbuz care a fost pus la dispoziţia acestora. La rândul său, primarul din Târgu-Bujor, Laurenţiu Viorel Gîdei, a precizat că, odată cu finalizarea blocurilor ANL din localitate, vor fi alocate locuinţe de serviciu şi pentru personalul medical. Mai mult, s-au purtat discuţii cu conducerea ANL şi a CJ Galaţi pentru construirea, după modelul de la Galaţi, a unui bloc destinat special cadrelor medicale. Aceste facilităţi, plus salariile mai atractive din Sănătate, ar fi un imbold şi pentru dezvoltarea serviciilor medicale din Târgu-Bujor, apreciază reprezentanţii administraţiei publice.

Citit 4500 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Mai 2019 19:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.