Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis, în anul 2004, să dedice o zi întreagă special pentru donatorii de sânge. Astfel, ziua de 14 iunie a devenit Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, în semn de recunoaştere faţă de persoanele care obişnuiesc să doneze sânge, dar şi pentru a face cunoscută nevoia de sânge din instituţiile medicale.

Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge este o ocazie în plus pentru cei care vor să  ofere o picătură de viaţă semenilor aflaţi în nevoie.

Conform statisticilor, unul din zece pacienţi care ajunge într-un spital din România are nevoie de sânge ori produse derivate din sânge pentru a supravieţui. Din păcate, din cauza numărului redus de donatori, nu este acoperită nici măcar jumătate din această nevoie de sânge în spitalele din ţară.

La fiecare donare de sânge se recoltează aproximativ 450 de ml de sânge, cantitate ce poate fi de ajutor pentru a salva până la trei vieţi. Statistic, România este ţara situată pe ultimele locuri în ceea ce priveşte donarea de sânge benevolă şi tocmai din acest motiv multe intervenţii chirurgicale sunt mult timp amânate.

Citit 876 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Iunie 2019 19:58

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro