Plasticul din cauciucuri afectează plămânii copiilor
Foto: adevarul.ro

Plasticul din cauciucuri afectează plămânii copiilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Dezvoltarea plămânilor celor mici este influenţată şi de microparticulele de plastic eliberate în aer din cauciucurile autovehiculelor, potrivit unui studiu făcut public de britanici.

Particulele toxice emise de gazele de eşapament, cauciucurile şi frânele autovehiculelor contribuie la deteriorarea calităţii aerului din oraşe, arată cercetarea pusă în discuţie de reţeaua de TV Channel 4 din Marea Britanie. Concluziile, citate de agerpres.ro,  au rezultat în urma unui experiment condus de oameni de ştiinţă de la King's College London (KCL). Poluarea aerului este asociată cu decesul prematur în cazul a circa 40.000 de persoane pe an în Marea Britanie şi provoacă probleme precum boli de inimă şi de plămâni şi astm.

"Cunoaştem faptul că unele dintre componentele rezultate în urma frânării, alături de microparticulele de plastic de la cauciucuri, sunt iritante şi provoacă reacţii la nivelul plămânilor, care în timp devin nocive pentru sănătatea noastră", a declarat profesor Frank Kelly, de la KCL. Unul din trei copii respiră aer nociv, iar cauciucul modern de maşină este compus din circa 50 la sută plastic, potrivit aceleiaşi surse.

Măsuri precum împrejmuirea şcolilor cu garduri vii şi montarea plaselor la ferestre au condus la o scădere cu circa o cincime a nivelului de expunere la dioxid de azot.

Citit 934 ori Ultima modificare Duminică, 21 Iulie 2019 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.