Mituri în privinţa suplimentelor alimentare
Foto: Leac Bun

Mituri în privinţa suplimentelor alimentare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Deşi pensionarii cheltuie anual o mulțime de bani pe suplimente care sunt promovate ca fiind de ajutor pentru menţinerea sănătăţii creierului, experţii susţin că acestea nu au niciun efect. Specialiştii recomandă ca persoanele în vârstă să mănânce mai multe fructe şi legume pentru a avea un creier în formă.

Experţii în sănătate susţin că mineralele, mixturile din ierburi şi alte produse asemănătoare nu au efect asupra sănătăţii creierului, informează csid.ro. Un astfel de exemplu îl constituie produsul Ginko biloba, foarte popular în rândul persoanelor în vârstă şi pe a cărui cutie scrie că "susţine funcţionarea sănătoasă a creierului". În realitate, nu există studii clinice care să spună negru pe alb că acest supliment ar ajuta creierul în vreun fel.

"Majoritatea oamenilor nu au nevoie de supliment de vitamine. Este suficient să aibă o dietă echilibrată", a spus dr. Steven DeKosky, medic neurolog american. Excepţie ar putea face doar cei care au deficit de vitamina B12 sau B6, dar nici în acest caz suplimentele pe cale orală nu sunt eficiente, ci doar cele injectabile.

Citit 1080 ori Ultima modificare Luni, 15 Iulie 2019 18:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.