2030 - anul fără hepatită

2030 - anul fără hepatită

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Hepatitele virale B şi C afectează peste 300 de milioane de oameni din întreaga lume, provocând aproape un milion şi jumătate de decese pe an, potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).
Hepatita este a doua boală infecţioasă care determină cele mai multe decese, după tuberculoză, şi este de nouă ori mai frecventă decât infecţia cu HIV. Hepatita B poate fi prevenită, este tratabilă, iar hepatita C este curabilă. Cu toate acestea, peste 80 la sută din persoanele care trăiesc cu hepatită nu beneficiază de servicii de prevenire, testare şi tratament.
Anul trecut, OMS a anunţat că s-a concentrat asupra testării şi tratării hepatitelor, pentru a putea fi atins obiectivul de eliminare până în 2030. Un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii transmis la 28 iulie 2018 informa că, în ultimii trei ani, pacienţii din România au avut acces la tratamente inovatoare pentru stadii incipiente ale hepatitei virale C. Astfel, în anul 2015 a fost aprobat tratamentul fără interferon al pacienţilor cu hepatită C, prin mecanismul cost-volum-rezultat. Accesul la tratamentul împotriva hepatitei C a crescut de la 5.800 de pacienţi, în 2016, la 12.000 de pacienţi, în 2017.

Citit 433 ori Ultima modificare Luni, 29 Iulie 2019 19:25

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro