De ce fumătorii au mai multe riduri

De ce fumătorii au mai multe riduri

stirileprotv.ro
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Ridurile apar adesea la fumători din cauza contracţiilor repetate ale muşchiului orbicular al gurii, atunci cand ţigareta este prinsă între buze. Ei dezvolta riduri şi pe laturile ochilor, spre tâmple sau în jos, spre partea de sus a obrazului. În cazul fumătorilor, aceste linii minuscule apar cu mult mai devreme decât în cazul persoanelor nefumătoare. Deteriorarea colagenului şi a elastinei, componentele-cheie în menţinerea fermă şi suplă a pileii, este un factor important în îmbătrânirea prematură a tenului, dar constricţia vasculară cauzată de toxinele din fumul de ţigară joacă şi ea un rol important.

Citit 359 ori Ultima modificare Marți, 06 August 2019 20:07

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro