Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Spitalele din România care au fost evaluate şi au fost încadrate în categorii de acreditare sunt obligate să informeze pacienţii cu privire la categoria primită de la Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS).

Potrivit unui ordin al preşedintelui ANMCS aflat în dezbatere publică, însemnul "Acreditat" trebuie afişat de către unităţile sanitare acreditate în al II-lea ciclu de acreditare, iar însemnul "În proces de acreditare" de către următoarele categorii de spitale: unităţile sanitare înscrise în procesul de acreditare în al II-lea ciclu de acreditare, care nu au primit vizita de evaluare; unităţile sanitare care au primit vizita de evaluare, dar nu le-a fost emis raportul de acreditare; unităţile sanitare pentru care procesul de acreditare a fost prelungit, scrie Agerpres.

"Pentru spitalele care nu afişează unul dintre aceste însemne, nu există dovezi, în evidenţele noastre, că se preocupă de asigurarea calităţii serviciilor medicale şi a siguranţei pacientului", arată ANMCS. Autoritatea precizează că scopul acestor însemne este de a informa populaţia cu privire la nivelul calităţii serviciilor de sănătate oferite în cadrul unităţilor sanitare.

Unde poate fi consultat ordinul

Conform ordinului preşedintelui ANMCS, aflat în dezbatere publică pe site-ul www.anmcs.gov.ro, la secţiunea "Transparenţă Decizională", spitalele vor fi obligate să afişeze unul dintre însemne, după caz, la intrările în incinta unităţilor sanitare. Plasarea lor va fi la loc vizibil, pe suport adecvat, la înălţimea cuprinsă între 150 de centimetri şi 200 de centimetri, pentru a fi în raza vizuală a pacienţilor. Însemnele trebuie afişate şi în cazul unităţilor sanitare care au sedii secundare sau secţii exterioare. Totodată, spitalele au obligaţia afişării unuia dintre însemne, după caz, pe pagina de internet, precum şi pe toate documentele emise de unităţile sanitare acreditate.

Citit 800 ori Ultima modificare Joi, 08 August 2019 11:55

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro