Rujeola ia cu asalt Europa

Rujeola ia cu asalt Europa
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Europa se confruntă cu o nouă creştere a numărului cazurilor de rujeolă, după ce boala a revenit în mai multe ţări. Acesta este avertismentul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care lansează în acelaşi timp un apel pentru intensificarea vaccinării. Mai exact, OMS menţionează 89.994 de cazuri de rujeolă în 48 de ţări europene în primul semestru din 2019, mai mult decât dublu în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi deja mai multe cazuri decât în tot anul 2018.

„Revenirea transmiterii rujeolei este îngrijorătoare. Dacă nu reuşim să stabilim şi să menţinem o acoperire vaccinală ridicată în fiecare comunitate, copiii şi adulţii vor resimţi suferinţe inutile, iar unii dintre aceştia vor fi condamnaţi la o moarte tragică”, a avertizat Günter Pfaff, preşedintele Comisiei regionale pentru verificarea eliminării rujeolei şi rubeolei. România nu a fost ocolită de noile cazuri de rujeolă.

Alte 34 de cazuri nou-confirmate au fost raportate în ultima săptămână, în şapte judeţe şi în Bucureşti. Astfel, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 18.179, din care 64 de decese.

Citit 1181 ori Ultima modificare Luni, 02 Septembrie 2019 23:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.