Nucile scad riscul de deces caridovascular

Nucile scad riscul de deces caridovascular
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Nucile incluse în alimentaţie de cel puţin două ori pe săptămână sunt asociate cu scăderea riscului de deces din cauza bolilor cardiovasculare, conform unui studiu recent. Consumul regulat de nuci scade cu 17 la sută riscul de deces cardiovascular, comparativ cu o dietă în care nucile sunt prezente doar o dată la două săptămâni, potrivit unei cercetări prezentate la congres.

„Nucile sunt o sursă bună de grăsimi nesaturate şi conţin o cantitate mică de grăsimi saturate. De asemenea, ele includ proteine, minerale, vitamine, fibre, fitosteroli şi polifenoli, benefici pentru sănătatea inimii”, a declarat autorul studiului, doctorul Noushin Mohammadifard, de la Institutul Isfahan pentru Cercetări Cardiovasculare din Iran. „Studiile europene şi americane au asociat nucile cu protejarea sănătăţii cardiovasculare, însă există dovezi limitate din regiunea din estul Mediteranei”, a precizat specialistul. Medicii recomandă în jur de 30 de grame de nuci nesărate pe zi, în cadrul unei alimentaţii sănătoase. „Nucile proaspete crude sunt cele mai sănătoase”, a subliniat Mohammadifard. „Acestea trebuie să fie proaspete, deoarece grăsimile nesaturate pot oxida în cazul nucilor vechi (râncede – n.r.), acestea devenind astfel dăunătoare”, a adăugat specialistul.

Citit 1534 ori Ultima modificare Luni, 02 Septembrie 2019 22:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.